Karaman'da Ögretmenler Yunus Emre'nin Siir Ve Ilahilerine Klip Çekti

Projede yer alan Türkçe ögretmeni Esra Mentesoglu Eren: 'Çalismalarimizin sonucunu güzel bir sekilde aldik. Yunus Emre'yi, yüzyillar öncesi bizlere miras olarak biraktigi eserlerini gönlümüz yettigince anladiysak ve anlatabildiysek bizlere ne mutlu'

Karaman'da Ögretmenler Yunus Emre'nin Siir Ve Ilahilerine Klip Çekti
Karaman'da ortaokul ögretmenleri, farkli mekanlarda Yunus Emre'nin siir ve ilahilerini seslendirerek,23 dakikalik klip çekti.

UNESCO tarafindan 2021 yilinin Yunus Emre Yili ve Cumhurbaskanligi tarafindan 2021 yilinin Yunus Emre ve Türkçe Yili ilan edilmesi dolayisiyla Yunus Emre Ortaokulu ögretmenleri klip hazirlamaya karar verdi.

Okulun 11 ögretmeni, Yunus Emre Camisi ile Türbesi, Yunus Emre Evi ve Yunus Emre Ortaokulu'nda, Yunus Emre'nin siir ve ilahilerini seslendirdi. Çekilen görüntülerden 23 dakikalik klip olusturuldu.

Okul Müdürü Ali Köktas, AA muhabirine, 2021 yilinin Yunus Emre Yili ilan edilmesinin ardindan klip olusturmaya karar verdiklerini söyledi.

Okul ögretmenlerinin olusturdugu koro ile ilahilerin söylendigini aktaran Köktas, "Projede Yunus Emre'yle ilgili siirler ve ilahiler ögretmenlerimiz tarafindan okundu. Yunus Emre'yle ilgili ilimizde bulunan mekanlarda bu ilahi ve siirler okunarak kayit yapildi. Ardindan bu kayitlar klip haline getirildi." dedi.

Projede yer alan Türkçe ögretmeni Esra Mentesoglu Eren de klip çalismasinin yaklasik 2,5 ay sürdügünü belirtti.

Mesai haricindeki vakitlerde çekimlerin yapildigini dile getiren Eren, "Çalismalarimizin sonucunu güzel bir sekilde aldik. Yunus Emre'yi, yüzyillar öncesi bizlere miras olarak biraktigi eserlerini gönlümüz yettigince anladiysak ve anlatabildiysek bizlere ne mutlu." dedi.

Eren, çekimlerin farkli mekanlarda yapildigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Yunus Emre'nin gelip geçtigi mekanlarda, okulumuzun hemen yaninda bulunan Yunus Emre Evi'nde ögretmenlerimizin siirler seslendirdi. Yine Yunus Emre Camisi ve türbesinde biz ögretmen ve yöneticilerimiz Yunus ilahilerini seslendirdi. Hazirladigimiz kliple Yunus Emre'yi yad edebilmissek ne mutludur bize. Projede ben de yer aldim. Bizim için farkli bir deneyim oldu. Bu, gelecegimize birakacagimiz bir miras. Bizler için güzel bir ani, ögrencilerimizi de tesvik edecek bir olgudur diye düsünüyorum."
Kaynak: AA