Harran Üniversitesi'nden Iki Sergi

Harran Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Hatice Kübra Kuzucanli ile Dr. Ögr. Üyesi Dilara Karakas Tabak’in özgün eserleri, Sanliurfa Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Harran Üniversitesi'nden Iki Sergi
30 eserin sergilendigi sergi açilisina Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tahir Güllüoglu, Sanliurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludag, Üniversite Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, çok sayida akademisyen ve ögrenciler ile sanatseverler katildi.

Sergide, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve konuklara Doç. Dr. Hatice Kübra Kuzucanli ve Dr. Ögr. Üyesi Dilara Karakas Tabak eserlerin anlatimiyla eslik ettiler.

Kademeli normallesme dönemiyle birlikte sanatsal çalismalarin yeniden sanatseverle bulusmasinin kent kültürü açisindan önemli oldugunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Dilara ve Kübra hocalarimizin yapmis oldugu bu muhtesem sergi bizim için çok degerlidir. Zor pandemi dönemini geçirmis oldugumuz bu günlerde hocalarimizin eserlerini sanatseverlerle bulusturdugu için kendilerine tesekkür ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.



Doç. Dr. Hatice Kübra Kuzucanli’ya ait soyut betimlemelerin rastlantisal yolla olusturuldugu “Sinir/Boder” isimli sergide sinirlarin negatif temsillerinin sanatçi gözüyle pozitif anlam kazandigi 19 resim yer aldi. Dr. Ögr. Üyesi Dilara Karakas Tabak’a ait anlatimci özelliklere sahip 11 resimden olusan “Masiva” isimli sergide ise dünyevi-zahir olana yapilan gönderme, iyi-kötü, güzel-çirkin tasvirleri ekseninde ironik bir dille betimleniyor.

“Sinir-Border” ve “Masiva” isimli resim sergileri, Sanliurfa Müzesi Sergi Salonu’nda 23 Haziran’a kadar sanatseverlere açik olacak.
Kaynak: İHA