Gurbetçiler Esnafa 'Doping' Olacak

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Baskani Ömer Gülsoy, gurbetçilerin gelmesiyle beraber çarsida hareketliligin artacagini söyleyerek, “Gurbetçilerimiz geldikleri zaman özellikle Anadolu’ya bir hareket veriyorlar” dedi.

Gurbetçiler Esnafa 'Doping' Olacak
KTO Baskani Ömer Gülsoy, Türkiye’nin bu yaz turizm sektöründen istedigi payi alacagini söyleyerek, “Pandemi de normallesmeye geçilmesiyle birlikte turizm sezonu da açilmis oluyor. Son zamanlarda da özellikle dis ülkelerden ülkemize seyahat yasaginin da kalkmasini da turizmi canli geçirecegimizin bir göstergesi olarak görüyoruz. Fransa’dan sonra Rusya ile de seyahat yasaginin kaldirilmasi, günde 140 uçagin gelmesi gibi açiklamalarin yapilmasi da ülkemizin turizm sektöründeki pastadan gerekli payi alacagini gösteriyor. Yurtiçinde de seyahat yasaklarinin kalkmasi, tamamen normallesmeye dönmemiz, asila çalismalarinin da iyi gitmesiyle insallah pandemiden kurtulup tam normallesmeyle birlikte de turizmde istedigimiz payi alacagimizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Gurbetçilerin de gelmesiyle esnafin yüzünün gülecegini kaydeden Gülsoy, “Geçen sene gurbetçilerimiz gelmedi. Özellikle Anadolu’da ‘gurbetçi mevsimi’ olarak bilinen 7, 8 ve 9’uncu ayin sonuna kadar olan bu mevsimin içerisinde de onlarin gelmesiyle de çarsi Pazar hareketlenecek. Gurbetçilerimiz geldikleri zaman özellikle Anadolu’ya bir hareket veriyorlar. O yüzden onlarin gelmesini bekliyoruz. Sadece gurbetçi kesimine çalisan esnaf grubumuz var. özellikle 1 senedir kapali ve yari açik durumda olan esnaflarimiza büyük faydasi olacaktir diye düsünüyoruz. Sila-i Rahim yapmak için gelecekler. Gelirken de mutlaka çocuklarini da getirmelerini istiyoruz. Çünkü 3 ve 4’üncü kusak gelmek istemiyor. Mutlaka gelsinler, buradaki kültürümüzü, örf ve adetlerimizi unutmasinlar. Vatan topragidir. Geldikleri zamanda burada daha rahat ederler. Insallah gurbetçilerimizin gelmesiyle de bu yaz sezonunu iyi bir sekilde geçirecegiz. Esnafimizin da yüzü gülecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA