GÜNDEM ÖZETI / 22 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, ev sahipliginde düzenlenen Güneydogu Avrupa Is Birligi Süreci Parlamenter Asamblesi 8. Genel Kurul oturumunun açilis konusmasini yapacak ve ikili görüsmeler gerçeklestirecek.

(Antalya/11.00/15.00)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantilari düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Marmara Denizi'nde müsilaj temizleme çalismalarini inceleyecek, "Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Dernegi"nin, Radisson Blu Hotel'de yapilacak 21. Olagan Seçimli Genel Kurul Toplantisi'na katilacak.

(Kocaeli/10.00/Istanbul/13.30)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Sayistay Baskani seçimi ile RTÜK'te üç üyenin görev süresinin dolmasi nedeniyle üye seçimleri yapilacak, Askeri Ceza Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslanacak.

- Adalet Komisyonunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi ele alinacak.

- KIT Komisyonunda, Iller Bankasi Genel Müdürlügünün hesaplari incelenecek.

(TBMM/15.00/15.00/15.30)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle Mimar ve Mühendisler Grubu 12'nci Olagan Genel Kuruluna katilacak.

(Ankara /12.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yenilenen "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin açilis törenine istirak edecek.

(Ankara/11.00)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, haziran ayi Tüketici Güven Endeksini, 2020 yilina iliskin Gelir ve Yasam Kosullari Arastirmasi Bölgesel sonuçlari ile kütüphane istatistiklerini açiklayacak, “Satinalma Gücü Paritesi, Hanehalki Nihai Tüketim Harcamalari, 2020” haber bültenini yayimlayacak.

(Ankara/10.00/12.00)

4- Hazine ve Maliye Bakanligi 2 ve 5 yil vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Zimbabve ve Gine Bissau'nun Büyükelçilik binalarinin açilis törenine katilacak.

(Ankara/09.30/11.00)

2- G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde, Katanya kentinde üye ülkelerin egitim bakanlari bir araya gelecek, Egitim ve Çalisma Bakanlari Ortak Toplantisi düzenlenecek.

(Roma)

3- KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri'nin geçici Kibris Özel Danismani Jane Holl Lute'u kabul edecek.

(Lefkosa)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) gruplarda 3. maçlara devam edilecek. D Grubu'nda Çekya-Ingiltere ve Hirvatistan-Iskoçya karsilasmalari yapilacak.

(Londra/Glasgow/22.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA