Bunun Adi 'Kahramanlik'

Kuzey Irak’ta teröristlerin droneli saldirisina ugrayan birlikteki Afyonkarahisarli Uzman Çavus Yusuf Yayla’nin (30) sag bacagi diz altindan koptu. Drone ile havadan atilan bombayi fark eden kahraman uzman çavus, yere düsen bombayi iki ayaginin arasinda sikistirip patlatarak diger arkadaslari zarar görmesi diye sag bacagini feda etti.

Bunun Adi 'Kahramanlik'
Edinilen bilgilere göre, Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Yildirim Harekâti’nda kapsaminda 10. Komando Tugay Komutanligi’nda görevli Piyade Uzman Çavus Yusuf Yayla drone ile yapilan bombali saldiri sonrasi gazi oldu. Kuzey Irak’in Hakuk bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile dün sicak meydana gelen Mehmetçige hainler bombali drone ile saldirdi. Birlikte görevli Afyonkarahisar Uzman Çavus Yusuf Yayla çatisma esnasinda drone ile havadan atilan bombayi fark ederek diger silah arkadaslari zarar görmesin diye büyük bir kahramanlik örnegi gösterip patlayiciyi iki bacaginin arasinda sikistirdi. Patlayan bomba Yayla’nin bacagindan yaralanmasina neden olurken diger silah arkadaslari ise Yayla sayesinde zarar görmedi.

Kahraman uzman çavusun sag bacagi diz altindan koptu

Olayin ardindan helikopter ile bölgeden alinan kahraman uzman çavus ardindan Fatihler Kislasi’na tahliye edildi, sonrasinda ise Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alindi. Tedavisine baslanan Yayla’nin sag bacaginin diz altindan koptugu ögrenilirken, yaptigi kahramanlik ile de bir çok silah arkadasinin yaralanmasini önledigi ögrenildi.

“Gazimizi ziyaret edecegiz”

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskani Ismail Kumartasli ise olayi duyar duymaz hemen harekete geçtiklerini ve Yayla’nin ailesi ile görüstüklerini ifade etti.

Yayla’nin babasinin da emekli uzman çavus oldugunu kaydeden Baskan Kumartasli, Yayla’nin hafta içi Ankara GATA’ya sevk edildiginde kendisini ziyaret edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA