Botla Yunanistan'a Kaçmaya Çalisan 6 FETÖ Üyesi Ve 2 Göçmen Kaçakçisi Tutuklandi

Balikesir'in Ayvalik ilçesinden botla Yunanistan'in Midilli Adasi'na kaçmaya çalistigi ve Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldugu iddia edilen 6 kisi ile 2 göçmen kaçakçisi tutuklandi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince Çiplak Ada açiklarinda Türk kara sularindaki bir botta yakalanan 7 örgüt üyesi ve 3 göçmen kaçakçisinin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Adliyeye sevk edilen süphelilerden 6'si ile 2 göçmen kaçakçisi, çikarildigi mahkemece tutuklandi, 1 zanli ile 1 göçmen kaçakçisi da adli kontrol sartiyla saliverildi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri 4 gün önce, Çiplak Ada açiklarinda Türk kara sularindaki bir botun, Yunanistan'in Midilli Adasi'na dogru ilerledigi bilgisini almis, bölgeye hareket eden ekipler, bottaki 10 kisiyi karaya çikarmisti. Ayvalik Ilçe Emniyet Müdürlügüne götürülen 10 kisiden 7'sinin silahli terör örgütüne üye olmak suçlarindan kayitlarinin bulundugu, bazilari hakkinda hukuki süreçlerin devam ettigi belirlenmis, yakalananlardan 5'inin polislikten ihraç edildigi, kaçisi organize ettigi ileri sürülen 3 kisinin ise "göçmen kaçakçiligi" suçundan kayitlarinin bulundugu ögrenilmisti.

Kaynak: AA