'Ask Olsun' Mersinlilerden Tam Not Aldi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi’ne bagli Sehir Tiyatrolari ve Sinema Sube Müdürlügü’nün 2020-2021 yili sanat sezonu repertuarinda yer alan ‘Ask Olsun’ isimli müzikli oyun gösterisi sahnelendi.

'Ask Olsun' Mersinlilerden Tam Not Aldi
Polis Evi karsisindaki Amfi Tiyatro’da sahnelenen müzikli oyun gösterisini İçelliler yogun bir ilgiyle izledi. Vatandaslarin pandemi ve kapanmalar nedeniyle uzak kaldiklari kültür ve sanat etkinliklerini İçellilerle bulusturmaya devam eden Büyüksehir Belediyesi, normallesme adimlarinin atildigi bugünlerde İçellilerin sanata olan hasretini giderdi. Gösteriyi izleyenler arasinda Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger, İçel Sehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Murat Atak ile çok sayida sanatsever yer aldi. Söylenen sarkilara hep bir agizdan eslik eden ve ritme ayak uyduran vatandaslar sanat dolu bir aksam geçirdi. Sehir Tiyatrosu oyuncularinin sahneledigi gösteride edebiyat tarihinde önemli yer edinmis siirler ve severek dinlenen sarkilar seslendirildi. Siir ve sarkilarin yani sira oyuncular danslariyla göz doldurdu. Müzikli oyun gösterisi ‘Güzel Günler Görecegiz’ sarkisinin seslendirilmesi ile sona erdi.

“Ask sarkilari söyledik, ask siirleri dinledik”

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger, çok keyifli, güzel ve dolu dolu bir aksam yasadiklarini ifade ederek, “Sehir Tiyatromuzun oyunculari ile beraber, sanat topluluklarimizdaki müzisyen arkadaslarimiz, orkestra mensubu arkadaslarimizla bir arada ask sarkilari dinledik, söyledik. Ask siirleri dinledik. Çünkü biz hep sevgi, dostluk, baris, özgürlük, kardeslik olsun istiyoruz. Bu güzel temennilerle de yapmis oldugumuz bu gece gerçekten çok mutlu etti bizi. Seyircinin yogun ilgisi, esligi, sevgi dolu tavirlari, parçalar istemesi ve ona yine büyük bir istekle eslik etmesi, bizim ne kadar dogru seyler yaptigimizi da gösteriyor. Çünkü toplumun tutkalidir müzik, sanat. Bir araya getirir, birlestirir. Biz de bu yolda isler yapmayi hedefliyoruz ve çok da mutlu oluyoruz yaptigimiz çalismalarla” dedi.

Büyüksehir Belediyesi olarak yerel müzisyenlere destek için etkinlikler yaptiklarini da hatirlatan Özdülger, “Çorbalarinda tuzumuz olsun, yaralarina merhem olsun istiyoruz ve bunun da devamini getiriyoruz. Çok da mutluyuz bu yaptigimiz isten. Çünkü onlar da müzik yapmayi istiyorlar, seyirci ile bir araya gelmek istiyorlar. Biz de destek oluyoruz. Ayni zamanda kendi bünyemizdeki sanat topluluklarimizin yaptigi bu etkinliklerle de kendi arkadaslarimizla seyircimizi bir araya getiriyoruz” diye konustu.



“Tüm İçel’de dolu dolu sanat etkinlikleri olsun istiyoruz”

Özdülger, Temmuz ayi içerisinde de İçel Sehir Tiyatrosu olarak tüm ilçelerde ‘Aslolan Hayattir’, ‘Ölümü Ardinda Gezdirenler’ ve ‘Halktan Biri’ oyunlarinin temsillerinin yapilacagini duyurarak, “Tüm İçel’de dolu dolu sanat etkinlikleri olsun, sanatla vatandaslarimizi bulusturalim istiyoruz. Bu noktada bizi destekleyen herkese çok tesekkür ediyoruz, Baskanimiz Vahap Seçer’e hep yanimizda oldugu ve destekledigi için tesekkür ediyoruz. Tabi degerli İçel izleyicisine ve sanatseverlere de ayrica tesekkürlerimiz var. Sag olsunlar” ifadelerini kullandi.

Sanatin diger dallari ile birlestirilerek olusturulan etkinliklerin daha güzel oldugunu söyleyen vatandaslardan Can Çigirgan, “Harika bir etkinlik. Türk halk müzigi, Türk sanat müzigi, bale ve bütün çesitliligin bir arada oldugu anda her seyin ne kadar güzel oldugu gözüküyor. Harika, hepsinin bir araya kaynastirildigi müthis bir etkinlik. Ben çok memnun oldum, yine yapilirsa yine gelirim. Hatta aynisini bes kere falan seyredebilirim” dedi.

Sanatin, hayatin bir parçasi olmasi gerektigini vurgulayan Utku Esen, “Etkinlik çok güzel oldu. Sonuç olarak sanata ihtiyacimiz var. Sanatin, hayatimizin bir parçasi olmasi gerekiyor. Bunu destekleyen bir organizasyondu. Yine güzeldi. Sehir Tiyatrosu’nun diger oyunlarini da takip ediyorum. Gayet memnunuz. Artarak devam etmesini bekliyoruz. Kaliteli, güzel isler çikiyor” diye konustu.

Etkinliklerin devam etmesini ve İçel’in sanatsal çalismalarda daha iyi olmasini dileyen Naime Sönmez ise, “İçelli sanatsever olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz, begeniyoruz. Gidisatin güzel oldugunu da görüyoruz, takip eden birisi olarak ayni sekilde devam etsin, daha iyilerini görmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA