Andirin, Ziyaretçilerini Bekliyor

Andirin Belediye Baskani Ahmet Dogan: 'Ilçemiz, insanlarin temiz hava teneffüs edebilecekleri, soguk sularindan içebilecekleri dolayisiyla unutamayacaklari zaman geçirebilecekleri bir bölge'.

Kahramanmaras'in tarihi ve dogal güzellikleriyle adindan söz ettiren Andirin ilçesi, doga ve tarihle iç içe vakit geçirmek isteyenlere her mevsim ayri güzellik yasatiyor.

Kent merkezine 60 kilometre uzaklikta yer alan ve bünyesinde onlarca medeniyete ait izler barindiran Andirin ilçesi, alternatif tatil rotasi arayanlari el degmemis dogasiyla cezbediyor.

Galgamaç Selalesi basta olmak üzere tarihi Azgit, Meryemçil, Akkale ve Hastirin kaleleri, göller ve yaylalariyla adindan söz ettiren ilçe, doga ve tarih severlerin izole tatil rotalari arasinda yer aliyor.

Bünyesinde birçok cografi bölgenin iklimini barindiran Andirin'in ziyaretçi sayisi, yaz döneminde artiyor. Bunaltici sicaklardan uzaklasmak isteyenlere dogal ortamda serinleme imkani sunan bölge, tarihi kaleleri basta olmak üzere kanyonlari, selaleleri ve mesire alanlariyla doga ve tarih severleri agirliyor.

Andirin Belediye Baskani Ahmet Dogan, AA muhabirine, ilçenin dogal güzellikleriyle sira disi bir bölgede yer aldigini söyledi.

Bölgenin son yillarda büyük ilgi gördügünü, ilçeye gelen yerli ve yabanci turist sayisinin her geçen gün arttigini anlatan Dogan, ziyaretçilerinin daha da artacagina inandiklarini ifade etti.

- "Bütün tarih ve doga severleri ilçemize bekliyoruz"

Dogan, bölgenin dogal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çiktigini dile getirerek, söyle devam etti:

"Ilçemize gelen ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunmak ve dogal alanlarimizi gezdirmek istiyoruz. Kisin 35 bin olan nüfusumuz yaz aylarinda 150 bini buluyor. Bunun disinda binlerce ziyaretçi geliyor. Turizm altyapisini gelistirmeye çalismalarimiz elimizden geldigince sürüyor. Bütün tarih ve doga severleri ilçemize bekliyoruz. Burada ibadethaneler, mozaik alanlari, kaya mezarlari, birçok kanyon ve vadilerimiz var. Ilçemiz, insanlarin temiz hava teneffüs edebilecekleri, soguk sularindan içebilecekleri dolayisiyla unutamayacaklari zaman geçirebilecekleri bir bölge."

Kaynak: AA