Yunuslar Bodrum'u Mesken Tuttu

Mugla’nin Bodrum ilçesi açiklarinda geçen hafta görülen çizgili yunus sürüsü, vatandaslar tarafindan tekrar görüntülendi. Yunuslarin, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sebebiyle Bodrum’a gelmis olabilecegi ifade edildi.

Yunuslar Bodrum'u Mesken Tuttu
Geçtigimiz günlerde Ortakent - Yahsi Mahallesi açiklarinda görülen çizgili yunus sürüsü, yeniden ayni bölgede görüntülendi. Yine 5-6 yunustan olusan sürü, görsel sölen olusturdu. Yunuslarin bu gösterisi ilgiyle izlendi.

Kimi vatandaslar da bu anlari cep telefonlariyla ölümsüzlestirdi. Yunuslarin bu görsel sölenini Kaptan ve Su Ürünleri Mühendisi Atilla Aykoç kayit altina aldi.

Aykoç, yaptigi açiklamada yunuslarin müsilaj sebebiyle Marmara Denizi’nden gelmis olabilecegini dile getirerek, "Ben bu kadar çok yunusu bu kadar sik görmedim Bodrum’da. Belki de müsilaj sebebiyle Marmara Denizi’nden gelmis olabilirler. Çok özel hayvanlar. Bazi balikçilar tabi hepsi degil, bu hayvanlari aglari parçaliyor diye sevmiyor ama bunlara kesinlikle zarar verilmemesi gerekiyor. Ben yurtdisinda da çalistim. Insanlar denizde yunus balina görebilmek için dünyanin parasini veriyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA