YKS'ye Girecek Ögrencilere Öneriler

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek ögrencilere seslenen SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Yapmayi istediginiz meslekle aranizdaki en büyük engel, asmaniz gereken sinavlardir” dedi.

YKS'ye Girecek Ögrencilere Öneriler
26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapilacak YKS’ye girmeye hazirlanan ögrencilere basarilar dileyen Prof. Dr. Dagli, “Sevgili ögrenciler sizler için büyük kaygi ve stres kaynagi olan sinavlar, hayatlarinizi sekillendirmek için atmaniz gereken adimlardir” ifadelerini kullandi.

“Ilkokula basladiginiz günden itibaren büyük bir gayret ve emekle egitim ve ögreniminizi sürdürüyorsunuz” diyen Prof. Dr. Dagli söyle devam etti: “Emek ve gayretleriniz, yasamayi planlandiginiz hayata sizleri ulastiracak olan meslekleri elde etmenizi saglayacak sinavlarin altyapisini olusturmaktadir. Özellikle zorlu pandemi sürecinde elinizdeki imkanlarla en iyiyi yapmaya çalistiniz. Sinava giren diger adaylar da sizlerle esit sartlarda hazirlik dönemi geçirdi. Bu durumun sadece sizi olumsuz etkiledigini düsünerek sinava girmeden önce motivasyonunuzu kaybetmeyin.”

Kayginin insan yasaminin bir parçasi oldugunu animsatan Prof. Dr. Dagli, sinavlarin ister istemez herkeste bir parça da olsa kaygi olusturacagini söyledi.

Asiriya kaçilmadigi sürece kayginin sinav için motivasyona katki saglayacagini vurgulayan Prof. Dr. Dagli, sunlari kaydetti: “Yapmayi istediginiz meslekle aranizdaki en büyük engel asmaniz gereken sinavlardir. Sinav gününe mutlaka sabah kahvalti ederek ve elinizden gelenin en iyisini yapacaginiza inanarak baslayin. Her biriniz ayri bir deger olarak is yasaminda yerinizi alacaksiniz. SANKO Üniversitesi olarak kapilarimiz sizlere daima açik. Ailelerinizi gururlandirmak ve emeklerinizin karsiligini almak için çiktiginiz bu yolda hepinize basarilar diliyorum.”

SANKO ÜNIVERSITESI

2013 yilinda kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi’nin Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alaninda Doktora, Moleküler Tip, Hemsirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tibbi Mikrobiyoloji alanlarinda tezli yüksek lisans, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde egitim veriliyor.

Kaynak: İHA