YKS Için Bir Araya Geldiler

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi (ÖSYM) tarafindan yapilacak olan 2021 YKS sinavlarinin uygulanmasina iliskin Manisa Il Sinav Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç baskanliginda, Rektörlük toplanti salonunda gerçeklestirildi.

YKS Için Bir Araya Geldiler
Toplantiya, Vali Yardimcisi Mustafa Özkaynak, Il Jandarma Komutani Tugg. Selçuk Yildirim, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Büyüksehir Belediye Baskanligi Temsilcisi Ulasim Dairesi Baskani Hüseyin Üstün, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Il Nüfus Müdürlügü Temsilcisi Aydan Tüfenkoglu, Il Saglik Müdürlügü Temsilcisi Dr. Suat Özçevikel ve Manisa Sinav Koordinatörü MCBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Kazaz katildi.

Toplantida, bütün dünyayi oldugu gibi Türkiye’yi de etkisi altina alan korona virüs (Covid-19) salgini süreci içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi (ÖSYM) tarafindan 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (2021 YKS) kurallara uygun, saglikli ve güvenli bir sekilde gerçeklesmesini saglamak için sinav öncesi, sinav günü ve sinav sonrasi alinacak genel tedbirlerin yani sira Covid 19 salgini kapsaminda alinacak ilave tedbirler de görüsülerek karara baglandi.

Covid 19 tedbirleri kapsaminda, sinav öncesi adaylara ÖSYM tarafinda gönderilen dezenfektan, maske ve dezenfektan mendil dagitimi, tüm sinav görevlilerine de dezenfektan, maske, dezenfektan mendil ve eldiven dagitimi yapilarak adaylarin ve görevlilerin sinav binalarina alinmalarinda sosyal mesafe kuralina göre sira olusturulmasi, sirasi ile ellerine dezenfektan uygulanmasi, maske ve dezenfektan mendil dagitiminin yapilacagi vurgulandi. Bununla birlikte sinirlari belirli sinav binalari bahçelerine adaylar ve görevliler disinda hiç kimsenin alinmayacagi; çevresi duvar/çit ile çevrilmemis sinav binalarinin girisinde (üniversite kampüslerindeki binalarda) yigilmayi önlemek ve adaylarin/görevlilerin binaya alinmasinda sosyal mesafeyi korumak için serit ile ayrilmis ayri bir alan olusturulacagi ve bu alana adaylar ve görevliler disinda hiç kimsenin alinmayacagi; sinav binalari bahçesinde yiyecek ve içecek satisina kesinlikle izin verilmeyecegi ile sinav binalari içerisinde yer alan yiyecek ve içecek yerleri (makinalar dâhil) kesinlikle kapatilacagi belirtildi.

Ayrica, saat 10.15’de baslayacak olan 26 Haziran 2021 Cumartesi günü tarihli TYT ile 27 Haziran 2021 Pazar günü yapilacak olan AYT sinavlari için adaylarin sinav binasina alinacagi son saat 10.00 ve 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 15.45’de uygulanacak olan YDT sinavi için adaylarin sinav binasina alinacagi son saatin 15.30 olacagi hatirlatilarak bu saatten sonra bina kapilarinin kapatilacagi ve kesinlikle sinav binalarina alinmayacaklarinin alti çizilerek, adaylarin bu konuda dikkatli olmasi gerektigi vurgulandi.

T.C. Kimlik Kartini kaybeden, nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda T.C. Kimlik Numarasi, fotograf, soguk damga bulunmadigi için sinava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sinav yapilacak merkezlerdeki Yunusemre, Sehzadeler, Turgutlu, Salihli, Akhisar ve Soma Ilçe Nüfus Müdürlüklerinin, Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünce, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 ve 27 Haziran 2021 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasinda açik tutulacagi ve söz konusu Müdürlüklere basvuran adaylara, müdürlük personeli tarafindan fotografli, imzali-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotografli, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecegi bildirildi.

Bu amaçla, sinav günü Nüfus Müdürlügüne basvuran adaylar, Nüfus Müdürlügü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sinavin basvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaralari ve aday sifreleri ile erisebilecekler. Nüfus Müdürlügü personelince adayin bilgilerinin kontrolü yapilarak adaya fotografli, imzali-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotografli, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotografli, imzali-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotografli, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sinava girebilecekler. “Geçici Kimlik Belgesi” disinda verilen belge, form vb. sinava giris için kabul edilmeyecek. Bu dogrultuda, Nüfus Müdürlügüne basvuran adayin yaninda, ilgili sinavin Sinava Giris Belgesi ve güncel bir fotografinin da olmasi gerekmekte.

Gerçeklesen toplantinin sonunda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve koordinasyon kurulu üyeleri, 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde üç oturumda yapilacak sinavlarda adaylara basari dileklerinde bulunarak, sinavlarin sorunsuz sekilde yürütülmesi için gerekli bütün önlemlerin alindigina huzurlu ve saglikli bir sinav için adaylarin sinav yerlerine erken gelmeleri ve alinacak önlemlere titizlikle uymalari gerektigine isaret ettiler.
Kaynak: İHA