Ukrayna'da Türkiye Burslari Sinavlari Basladi

Ukrayna'nin baskenti Kiev'de, Türkiye Burslari sinavlari basladi.

Kiev Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sinavlara, ülke genelinden 50 kisi basvurdu.

Bugün lisans seviyesinde sinavlar yapildi, yarin ise yüksek lisans ve doktora seviyelerinde sinavlar gerçeklestirilecek.

Türkiye Burslari Ukrayna mülakat heyetinden alinan bilgiye göre, bu sene Türkiye burslarina 178 ülkeden 165 bin basvuru yapildi.

Salgina ragmen basvurularin geçen seneye nazaran yaklasik 10 bin arttigi, Ukrayna'da toplam 500 civarinda Türkiye mezunu oldugunu belirtildi.

Sinava giren Giray Lumanov, Türkiye'yi tercih etme nedeni olarak egitim kalitesini ve kültürel yakinligi gösterdi.

Türkiye'deki egitimin, Avrupa kalitesinde oldugunu vurgulayan Giray, sinema ve televizyon bölümünde okumak istedigini ifade etti.

Ahtem Abdulkayrov da Türkiye burslarina basvurdugunu çünkü Türkiye'nin dünyada en iyi egitim sunan 50 ülke arasinda yer aldigini anlatti.

Ayrica Türkiye'nin kendisine kültürel açidan yakin oldugunu belirten Abdulkayrov, Istanbul'da Mimar Sinan Üniversitesinde Mimarlik okumak istedigini belirtti.

- Türkiye Burslari

2012'den bu yana faaliyet gösteren Türkiye Burslari; üniversitelere yerlestirme, burs, üniversite harci, saglik sigortasi, yurt, barinma, ücretsiz mesleki ve akademik programlar ve gidis-dönüs uçak bileti imkanlariyla dünyanin en kapsamli burs programi olarak öne çikiyor.

Kaynak: AA