'Turizmin Baskenti' Antalya'da Diplomasi Trafigi Devam Ediyor

Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu ile devlet liderlerini agirlayan turizm kenti Antalya, Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Parlamenter Asamblesi ile meclis baskanlarini konuk edecek Antalya Valisi Ersin Yazici: 'Turizmiyle dünya markasi olan Antalya, uluslararasi diplomasi organizasyonlariyla da farkli bir yüzünü dünyaya tanitiyor'.

Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun ardindan 11 ülkenin meclis baskanlarinin katilacagi Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) 8. Genel Kurulu toplantisi bugün Antalya'da basliyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayelerinde ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun ev sahipliginde Antalya'da, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansinin "Global Iletisim Ortagi" oldugu forum, yogun diplomasi trafiginin ardindan dün sona erdi.

11 devlet ve hükümet baskani, 41 disisleri bakani ve bakan seviyesindeki konuklar ile 60'a yakin uluslararasi örgüt temsilcisi ve üst düzey kisileri bir araya getiren forumda 2 gün boyunca 15 panel ile yuvarlak masa toplantilari gerçeklestirildi.

- 11 ülkenin meclis baskani Antalya'da bulusacak

Bir haftada iki önemli organizasyonun basariyla gerçeklestirildigi Antalya, yeni haftaya da TBMM Baskani Mustafa Sentop'un ev sahipliginde düzenlenecek Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) 8. Genel Kurulu toplantisi ile baslayacak. 11 ülkenin meclis baskanlari bugün Antalya'da bir araya gelecek, toplanti ise iki gün sürecek.

Program kapsaminda ilk gün GDAÜ PA Daimi Komite Toplantisi gerçeklestirilecek. Yarin ise 8. Genel Kurul oturumu, saat 11.00'de gündemin kabulü ile baslayacak.

GDAÜ PA ve TBMM Baskani Mustafa Sentop'un açilis konusmasini yapacagi oturumda, katilimci meclis baskanlari da "Komsular Birlikte Görür: Bölgesel Dayanismanin Gelecegi Için Is Birligi Mekanizmalarinin Güçlendirilmesi" konusunda degerlendirmede bulunacak. Oturumda, bölgesel ve uluslararasi kurulus temsilcilerine de söz verilecek.

Program, genel komite kararlari, raporlar ile nihai deklarasyonun kabulü ile sona erecek.

- Dünyaya Antalya'dan mesaj verildi

Antalya Valisi Ersin Yazici, AA muhabirine, Antalya'nin, diplomasinin nabzinin tutuldugu iki önemli organizasyonu sorunsuz bir sekilde atlattigini söyledi.

Sehrin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, devlet liderlerini, üst düzey yöneticileri agirladigini anlatan Yazici, Antalya Diplomasi Forumu'nun bundan sonraki yillarda da geliserek, büyüyerek devam edecegine inandiklarini kaydetti.

Antalya'nin, bir dünya kenti oldugunu, uluslararasi bu tür organizasyonlarla bir kez daha gösterdigini vurgulayan Yazici, "Bu forum, Antalya'miz ve kentin gelecegi için çok büyük seyler vadediyor. Antalya bu tür diplomasi ve benzeri forumlar için uygun bir yer. Dünyanin gözbebegi Antalya'mizda, tüm dünyayi agirlamaktan seref ve onur duyuyoruz. Forumla tüm dünyaya Antalya'nin sesini, Antalya'dan dünyanin sesini tekrar tekrar duyurmus oluyoruz." diye konustu.

Antalya'nin bugüne kadar birçok uluslararasi etkinlige ev sahipligi yaptigini animsatan Yazici, bu alanda tecrübeli oldugunu belirtti. Kentin dogasi, tarihi, kültürü, turistik yapisi, kaliteli otelleri, kalifiyeli elemanlariyla da uluslararasi etkinliklere zenginlik sundugunu ifade eden Yazici, Antalya'nin layikiyla görevini yerine getirdigini bildirdi.

- Antalya'da diplomasi trafigi devam ediyor

Turizm kenti Antalya'nin bu tür organizasyonlarla farkli yüzünü de dünyaya gösterdigini söyleyen Yazici, Antalya Diplomasi Forumu'nun ileriki günlerde tüm dünyanin konustugu forumlardan bir tanesi olacagini kaydetti.

Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun ardindan Antalya'da bugün Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Parlamenter Asamblesi 8. Genel Kurulu toplantisinin baslayacagini hatirlatan Yazici, TBMM Baskani Mustafa Sentop'un yani sira 11 ülkenin meclis baskanlarinin da Antalya'da bir araya gelecegini aktardi.

Antalya'da diplomasi trafiginin devam edecegini dile getiren Yazici, "Bu tür organizasyonlar Antalya'da rahatlikla yapilabilir. Antalya bu organizasyonlari da yüz akiyla gerçeklestiriyor. Bundan sonraki organizasyonlari da basarimizla, kendimize olan güvenimizle yapmaya haziriz. Turizmiyle dünya markasi olan Antalya, uluslararasi diplomasi organizasyonlariyla da farkli bir yüzünü dünyaya tanitiyor." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA