SUBÜ 'YÖKAK' Degerlendirmesine Hazirlaniyor

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan gerçeklestirilecek Kurumsal Iç Degerlendirme Raporlari (KIDR) dogrultusundaki bilgilendirme toplantilari Spor Bilimleri Fakültesi ile basladi.

SUBÜ 'YÖKAK' Degerlendirmesine Hazirlaniyor
SUBÜ’de Yüksekögretim Kalite Kurulu tarafindan gerçeklestirilecek dis degerlendirme öncesinde her birime yönelik olarak düzenlenecek degerlendirme toplantilari Spor Bilimleri Fakültesi ile basladi.

Kampüste yer alan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirilen toplantiya SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Naci Çaglar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nevzat Mirzeoglu, Kalite Koordinatörü Ögr. Gör. Selcen Vodinali ile Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri katildi.

YÖKAK’in dis degerlendirmesine yönelik genel bilgilerin aktarildigi ve fakültenin durumunun degerlendirildigi toplanti soru ve cevap bölümünün ardindan sona erdi.

SUBÜ’nün son dönemlerde yasanan gelismeler ekseninde toplam kalite yönetimi anlayisina sahip, ögrenmeyi ve dijital dönüsümü ön planda tutan bir üniversite olarak tanimlanabilecegini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Amacimiz, basta ögrencilerimiz olmak üzere tüm paydaslarimizin ve çevrenin ihtiyaçlarina duyarli bir sekilde ürettigimiz hizmetlerin kalite ve performansini arttirarak deger kattigimiz hizmetler sunmak. Bu amacimiza ulasmak için dijital dönüsümün hizla yasandigi günümüz dünyasinda bilisim teknolojilerinde yasanan gelismelerin getirdigi yasal, ekonomik, sosyokültürel degisime hizla ayak uyduracak esnek bir yönetim yapisina; güçlü ve farklilastirilmis uygulanabilir stratejilere ve bu stratejileri hayata geçirebilecek yönetim, sistem ve modellerine ihtiyaç duyuldugunun bilincindeyiz. Kalite Koordinatörlügümüz bu dogrultuda çalismalarini sürdürüyor. Stratejik Planimiz, Kurumsal Iç Degerlendirme Raporlarimiz ve Süreç El Yönetimi Kitabimiz hazir. Kisa süre önce üniversitemizi ziyaret eden YÖKAK Baskanimiz Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Haziran ayi sonunda üniversitemizin kalite çalismalarinin degerlendirilecegini söylemisti. Bu sürece haziriz” dedi.

Kaynak: İHA