(Özel) Çeyrek Altinin Imitasyonu Bile 50 TL

Kayseri’de altin fiyatlarinin yükselmesi ile birlikte imitasyona altina olan ilgi artti. Çeyrek altinin imitasyonu bile 50 TL’ye satilirken, vatandaslar normalde 40 bin TL’ olan düzen alisverisini bin TL’ye mal ediyorlar. 15 yildir gümüsçülük yapan Gökhan Yanmaz imitasyon altin satislari ile ilgili, “Durumu olmayan aileler düzen alisverisini bizden yapiyor” dedi.

(Özel) Çeyrek Altinin Imitasyonu Bile 50 TL
Çeyrek altinin gerçeginin 16 kat asagisina yani 50 TL’ye satildigini ve son zamanlarda artan altin fiyatlarindan sonra vatandaslarin altinin 10’da 1 fiyatina satilan imitasyon altina yöneldiklerini söyleyen Gümüsçü Gökhan Yanmaz, ”Imitasyona ilgi yogun. Biz de çesidimizi o yönde gelistirdik. Vatandaslar altin fiyatlarinin yükselmesinden dolayi taki ve ziynet esyasi istiyorlar. Biz de getiriyoruz. Isimiz de güzel. Imitasyon altinlar, normal altinlarin 10’da 1’i fiyatinda. Güzel bilezik çesitlerimiz var. Kolye çesitlerimiz var. Saat arkasi modellerimiz var. Bileziklerimizin fiyati 100 TL’den basliyor. Birebir orijinal ve kaplamasi çok güzel garantili ürünler satiyoruz. Trabzon hasirlari var, saat arkasi dedigimiz modeller var. Normal bir saat arkasinin fiyati ise ortalama 200 TL’ye satiliyor. 7 sirali Trabzon hasirlari da ortalama 250 TL’ye satiliyor. Sira sayisi düstükçe fiyatlari da düsüyor” dedi.



"Gerçegi ile birebir ayni"

Dügün yapan ailelerin de altin fiyatlarinin çok yüksek olmasindan dolayi imitasyon altina yöneldiklerini ifade eden Yanmaz, ”Tugrali kolyelerden aliyorlar, saat arkasi bileziklerden aliyorlar, bileziklerden alanlar var. Hatta gelin kizlarina gelip alanlar bile oluyor. Yani mesela 3 tane gerçek bilezik aliyorlar, daha sonra bize gelerek onun arkasini imitasyon bilekliklerle dolduruyorlar. Bu sekilde de gelin kizimizin 8 tane bilezigi oluyor. Altin alacak kadar durumu olmayan aileler düzen alisverisini bizden yapiyor. Bilezigini, kolyesini ve saat arkasini aliyorlar. Ortaya güzelde bir kombin çikiyor. Altinin fiyati da bundan sonra düsmez hatta daha çikar diye düsünüyorum. Bu dünya piyasasinda pekte düsecege benzemiyor. Altinin fiyatinin artmasiyla da imitasyona olan ilgi daha da artiyor. Mesela geçen seneki imitasyona olan ilgi ile bu seneki arasinda çok fark var. Satislarimiz 2-3’e katlandi. Vatandaslarimiz gönül rahatligi ile alip kullanabilirler. Çünkü ürünlerimiz gerçegi ile birebir ayni. Garantili ve birebir degisim yapiyoruz. Yani rahat bir sekilde takabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA