ÖSYM Baskani Aygün YKS'nin Detaylarini Paylasti

Ölçme, Seçme, Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ile ilgili detaylari açikladi.

ÖSYM Baskani Aygün YKS'nin Detaylarini Paylasti
2021-YKS, 26-27 Haziran tarihlerinde cumartesi günü saat 10.00’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), pazar günü saat 10.00’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve pazar günü saat 15.30’da Yabanci Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçeklesecek. Adaylara TYT’de 120 soru için 135 dakika, AYT’de 160 soru için 180 dakika, YDT’de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Aygün, sosyal medya hesabindan YKS hakkinda yaptigi paylasimda su ifadelere yer verdi:

“Sinav binalari sinavdan önce detayli olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Bina önlerinde yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sinava en fazla bir yakininiz ile geliniz. Sinav binalarinin bahçelerine adaylar ve görevliler disinda hiç kimse alinmayacak. Sinav binasina giriste, bina içerisinde ve sinav binasindan çikista adaylarin sosyal mesafeyi korumalari için görevliler tarafindan yönlendirme yapilacak. Bina girisinde adaylarin ellerine dezenfektan uygulanacak. Bina girisinde adaylara maske dagitilacak. Bina girisinde adaylara el dezenfektani dagitilacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlariyla sinava girebilecekler. Sinav görevlilerimiz lateks eldiven kullanacak. Adaylar sinav salonlarina geçip siralarina oturduktan sonra sinav süresince maskelerini çikarabilecek. Ancak sinav görevlilerimiz maskelerini çikartmayacak. Sinav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sinav binasinda hazir olunuz. Sinava Giris Belgesi ve fotografli geçerli kimlik belgesi olmadan sinava giremeyeceginizi unutmayiniz. Adaylar, sabah oturumlarinda saat 10.00’dan sonra, ögleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sinav binalarina alinmayacak. Detayli bilgi için https://osym.gov.tr sitemizden 2021-YKS Kilavuzu’nu dikkatlice okuyunuz. Sorulariniz için 444 ÖSYM (6796) Çagri Merkezimizi arayabilirsiniz.”
Kaynak: İHA