Ordu'da 585 Kisi Asilanacak

Ordu Valisi Tuncay Sonel, normallesme sürecine geçiste asilama çalismalarinin çok önemli oldugunu belirterek, “Hiçbir türlü rehavete kapilmadan Kovid-19 salgini ile mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Ordu'da 585 Kisi Asilanacak
Vali Tuncay Sonel’in baskanliginda her hafta Pazartesi günleri yapilan Kovid-19 Pandemisi Degerlendirme Toplantisi, bugün de gerçeklestirildi.

Toplantida bir açiklama yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’daki vaka sayisinin 50’nin altina düsürmek için yogun çaba sarf edildigini ifade etti.

Vali Sonel, ilçe kaymakamlarindan pozitif vakalarin evlerinde kontrol ve denetim altina alinmasini istedi.

Emniyet, jandarma ve zabita birimlerince denetim görevinin aksatilmadan sürdürüldügünü belirten Vali Sonel, “Hiçbir türlü rehavete kapilmadan Kovid-19 salgini ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Nüfus hareketliliginin yasandigi bu yaz aylarinda da tedbiri elden birakmadan bu mücadeleyi sürdürecegiz. Bu arada asilama çalismalarina da agirlik vererek, hedefledigimiz nüfusu asilamis olacagiz. Normallesme sürecine tam anlamiyla geçebilmemiz için asilama çalismalari çok önem arz ediyor. Asi yaptirmayan vatandaslarimiza mahalle muhtarlarimiz, cami imamlarimiz yardimci olmalilar. Bu konuda herkese büyük görev düsüyor. Asi takvimine göre asilama zamani gelen herkesin asisini yaptirmasini istiyoruz” diye konustu.



Hedef 585 bin kisinin asilanmasi

Asilama çalismalarinda hedef nüfusun 585 bin oldugunu dile getiren Il Saglik Müdürü Dr. Mustafa Kasapoglu da yas gruplarina göre asilama çalismalarinin araliksiz sürdürüldügünü söyledi.

Kasapoglu, “Hedefimiz, ilimizde 18 yasina kadar olan 585 bin kisinin asilanmasidir. Kademe kademe bu hedefimize ulasacagiz insallah. Genç kusagin asilanmasi için çok hizli hareket etmemiz gerekiyor. Asilama konusunda Ordu sehri olarak bir farkindalik olusturmaliyiz. Bu konuda toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Asilama çalismalarina hiz vermek demek, vaka atak hizini düsürmek demektir. Bunu hep birlikte basaracagiz” açiklamasinda bulundu.

Valilik Toplanti Salonunda yapilan Kovid-19 Pandemisi Degerlendirme Toplantisina, Persembe Kaymakami ve Vali Yardimcisi Vekili Levent Yetgin, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Fatsa Kaymakami Ömer Lütfi Yaran, Ünye Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Gülyali Kaymakami Aydin Yanik, Kumru Hüseyin Aydin, Il Jandarma Komutani Albay Gazi Demir, Il Emniyet Müdür Vekili Mehmet Hacihasanoglu, diger Kaymakamlar video konferans yoluyla, Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Fatih Aydin katildi.

Kaynak: İHA