Oltulu Dogaseverler Babalar Için Yürüdüler

Oltulu dogaseverler Babalar gününde Oltuya bagli Alatarla köyündeki 2 bin 850 rakimli Zivin dagina tirmandi.

Oltulu Dogaseverler Babalar Için Yürüdüler
Oltulu dogaseverler hafta sonlari yapmis olduklari doga yürüyüslerini bu hafta Babalar günü anisina gerçeklestirdi. Dogasever Babalar günü için 20 kilometre yürüdü. Zivindagi zirvesinde manzaranin keyfini çikaran dogaseverler kristal kar yedi.

Dr. Ibrahim Hakki Ekinci, “Oltulu dogaseverler olarak Oltunun Alatarla köyünün Zivin dagina bir yürüyüs yaptik. Bunu bütün Babalara armagan ediyoruz muhtesem manzara vardi yedi sekiz arkadasimla birlikte takiben 16 km yol yürüyerek büyük bir tirmanis yaptik. 2850 yüksekligindeki bir rakima çiktik. Tirmanisimiz yaklasik 4 saat sürdü inisimiz ise bir buçuk saat sürdü Zivin dagi bölgenin en yüksek ikinci dagi oldugu için Zivin daginin zirvesinde 360 derece görüntü veriyor çok güzel manzarasi var” dedi.

Oltulu dogasever Avukat Muharrem Kalyon ise “Bugün babalar günü için yürüyüs yaptik. Oltu Alatarla köyü eski adi Hovak oranin Zivin diger bir adi Gemi Dagina gedik yirmi kilometrelik bir yürüyüstü güzel bir hava güzel bir yürüyüs oldu tüm Babalarin Babalar gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA