Mugla BILSEM Basariya Doymuyor

Bu yil 15’incisi düzenlenen TÜBITAK ortaokul ögrencileri arasi arastirma projeleri yarismasinda Mugla BILSEM’den besinci sinif ögrencisi Ipek Basar, degerler egitimi alanindaki bilimsel projesi ile bölge birincisi olarak Türkiye finalinde yarismaya hak kazandi.

Mugla BILSEM Basariya Doymuyor
TÜBITAK tarafindan yapilan açiklamada, “Yarismaya 3 bin 089 farkli okuldan 10 bin 819 kiz ve 7 bin 973 erkek ögrenci olmak üzere toplam 18 bin 792 ögrencinin hazirladigi 15 bin 674 proje basvurusu alinmistir. Proje basvurularinin ön degerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Istanbul Asya, Istanbul Avrupa, Izmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapilmis ve ön degerlendirmeyi geçen Bin 453 projenin sahibi ögrenciler, 15-16 Haziran 2021 tarihleri arasinda çevrimiçi olarak düzenlenen bölge yarismalarina katilmistir. Projeler, ülkemizin çesitli üniversitelerinde görev yapan akademisyenler tarafindan yapilan degerlendirilerek sonuçlandirilmistir” denildi.

BILSEM müdürü Bekir Cevizci, “Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz özverili çalismalari ile Muglamizi basarili bir sekilde temsil etmeye devam ediyor. Ögrencilerimizin yaptigi bilimsel çalismalarin artan bir grafikle çogaldigini ve ödüller almaya basladigini görmek ilimiz ve Merkezimiz adina gurur verici. Basta bilimsel çalisma yapan bütün ögrenci ve ögretmenlerimiz olmak üzere ögrencimiz Ipek Basar ve danisman ögretmeni Burcu Hizir’a tesekkür ederim. Ayrica desteklerini her zaman yanimizda gördügümüz basta Valimiz Sayin Orhan Tavli ve Il Müdürümüz Sayin Emre Çay olmak üzere bütün egitim camiasina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA