Malatya'da Vaka Sayilari 50-60'A Kadar Düstü

Malatya Valisi Aydin Barus, kentte korona virüs vaka sayilarinin düstügünü belirterek, “Asilanmada önemli bir mesafe aldik, kent genelinde vaka sayilarin 50-60’a kadar düsmüstür” dedi.

Malatya'da Vaka Sayilari 50-60'A Kadar Düstü
Malatya Valisi Aydin Barus, Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Baskani Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Geçtigimiz aylarda genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyen Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni yeni yönetimini tebrik eden Vali Aydin Barus, gazetecilerle kentin sorunlari, yapilmasi gereken konular ile basinin sorun ve sikintilari hakkinda istisarelerde bulundu. Vali Aydin Barus, ziyaret sirasinda yaptigi açiklamada kentte korona virüs vaka sayilarinin düstügünü de belirtti.



Malatya basini yapicidir”

Ziyaret sirasinda açiklamalarda bulunan MGC Baskani Vahap Güner, Malatya yerel basininin sorunlari olmasina ragmen sorumluluk bilinciyle hareket ettigini ifade ederek, “Basin kuruluslarimiz sorumluluklarinin bilincinde, Malatya’nin menfaatini düsünerek yayin yaparlar. Deprem ve pandemi sürecinde Malatya basini da önemli bir sinav vermistir. Pandemi nedeniyle bir araya gelemedik ama sorumlulugumuz her zaman agir basar. Bizleri dinlediginiz için tesekkür ediyoruz” dedi.



“Yerel basinimizi tebrik ediyorum”

Malatya yerel basinin negatif habercilikten uzak oldugunu belirterek arastirmaci gazeteciligin önemine vurgu yapan Vali Aydin Barus, “Ilimizin imaji açisinda disariya olumsuz görüntü vermemek önemli. Ilk haber önemlidir. Arkasindan gelen haberler çok fazla etki uyandirmaz. Bu anlamda ilk haberin saglikli olmasi lazim. Malatya’daki yerel basindaki arkadaslara tesekkür ediyorum, burada çok negatif habercilik yapilmiyor. Malatya’nin marka degerini düsürmemiz için elemizden geleni yapmamiz lazim. Takip ettigim kadariyla katki veren bir habercilik yapiliyor, ben yerel basinda memnunum" ifadelerini kullandi.

“Vaka sayilari düsüyor”

Malatya’da Covid-19 vaka sayilari ile ilgili son durumu da aktaran Vali Barus, “Geçtigimiz haftalarda bakanlik verileri paylasti ve bu hafta az da olsa yine düsme olmasini bekliyoruz. Bu durum tedbiri elden birakmamalidir. Azalma var ama daha da dikkatli olmaliyiz. Temizlik, maske ve mesafe uygulamasina devam etmeliyiz. Asilanmada önemli bir mesafe aldik, kent genelinde vaka sayilarin 50-60’a kadar düsmüstür” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA