Konya OSB'de 3 Günde 3 Bin 705 Çalisan Asilandi

Konya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalisanlarin yerinde asilanmasi için kurulan merkezde asi çalismalari devam ediyor. OSB’de baslatilan asi uygulamasi kapsaminda 3 günde 3 bin 705 çalisan asilarini yaptirdi.

Konya OSB'de 3 Günde 3 Bin 705 Çalisan Asilandi
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Memis Kütükcü, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ve beraberlerindeki heyet Konya OSB’de kurulan Asi Uygulama Merkezi’nde çalismalarla ilgili bilgi alarak hem saglik çalisanlarina hem de asilarini yaptiran sanayi çalisanlarina asilamaya verdikleri destekten dolayi tesekkür etti. Çalismalarla ilgili degerlendirmelerde bulunan KSO ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) Baskani Memis Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi Asi Uygulama Merkezi’nde asilama sürecinin devam ettigini söyledi.

Kütükcü, “Geçtigimiz hafta Çarsamba günü OSB’mizde baslattigimiz yerinde asi uygulamasi kapsaminda 3 günde 3 bin 705 çalisanimiz asilarini yaptirdi. Bugün asilamanin 4. günündeyiz ve insallah gün sonunda toplam 5 bine yakin çalisanimiz asilanmis olacak. Su anda pandemi en önemli gündem maddemiz. Hem toplumun bundan hizli çikisi hem de is hayatinin aksamadan devam etmesi, pandemi sartlarinin hizla ortadan kalkmasina bagli. Bunun da tek çaresi asi olmak. Biz de bu noktada, en hizli sekilde asilamayi sürdürmek ve tamamlamak üzere çalisiyoruz” dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz da, pandeminin asilmasi noktasinda ülke olarak çok iyi bir sinav verildigini aktardi. Birçok ülkeye göre Türkiye’nin bu noktada daha basarili oldugunu kaydeden Altunyaldiz, “Cumhurbaskanimizin önderliginde, olaganüstü dönemlerde, test merkezlerinden tedavi merkezlerine, yeni açilan hastanelere kadar millet bilinci ile ne kadar basarili islere imza atacagimizi bir kez daha gördük. Bugün de Konya Organize Sanayi Bölgemizdeki Asi Uygulama Merkezi’ni ziyaret ettik. 4 gündür faaliyetlerini yürüten merkezde, ilk 3 günde 3 binden fazla çalisan asilandi. Ayrica Büsan Organize Sanayi Bölgesi ve 1. Organize Sanayi Bölgemizde de yeni asi merkezleri kuruldu. Bu çerçevede asilamamizi hizli bir sekilde tamamlayarak, hiç ara vermeden pandemi ile olan mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz. Tüm çalisanlarimizin hiç tereddüt etmeden, hizli bir sekilde asi randevularini alarak, asilamalarini yaptirmalarini istiyoruz. Ülkemizin pandemi ile mücadelesinde bireysel olarak herkesin üzerine düseni yapmasini bekliyoruz. Asi sayisi arttikça, bulasi düsecek. Vaka sayilari ve ölüm sayilari düsüyor. Normallesmenin hizli bir sekilde gelisecegine inaniyoruz. Burada asi merkezini kuran Konya Organize Sanayi Bölgemizin tüm yöneticilerine ve asi olmaya gelen çalisanlarimiza, üreticilerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Altunyaldiz ayrica, Konya’nin pandemi döneminde gösterdigi basariya da deginerek, “Konya’mizdaki tüm üreticilere, ihracatçilara ve çalisanlarina yürekten tesekkür ediyorum. Pandemiye ragmen, tüm ihracatçilarimiz üretimi hiçbir zaman durdurmadi. Canlarini dislerine takarak çalismalarini sürdürdü. Ülkemiz pandemiye ragmen büyümeyi basardi. Ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdük. Ihracatimiz tüm zamanlarin üst düzey yükselisini gerçeklestirdi. Konya’miz Türkiye ortalamasinin üzerinde hem büyümeye katki verdi hem ihracatini artirdi. Konya’daki tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA