Kirsehir POMEM 26. Dönem Mezunlarini Verdi

Kirsehir Polis Meslek Egitim Merkezi’nde (POMEM) 2021 Yili 26. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Kirsehir POMEM 26. Dönem Mezunlarini Verdi
Törene Vali Ibrahim Akin, AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve CHP Milletvekili Metin Ilhan, Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Baskan Yardimcisi Osman Uçar, Il Emniyet Müdürü Murat Türesin, Kirsehir POMEM Müdürü Ortaç Sekeroglu ile polis teskilati mensuplari katildi.

Törende konusan Vali Ibrahim Akin; ülkemizin bölünmez bütünlügünü korumak, milletimizin can ve mal güvenligini saglamakla yükümlü olan Türk Polis Teskilati’na personel yetistiren Kirsehir Polis Meslek Egitim Merkezinden mezun olarak memleketimizin dört bir yaninda hizmet verecek olan polislerin yemin ederek bu serefli meslege adim atmasinin hakli gururunu yasadiklarini söyledi.



Yüregi vatan ve millet sevgisiyle dolu, hizmet askiyla yanip tutusan genç nesillerin oldugu müddetçe hiçbir gücün huzuru, birlik ve beraberligi bozmaya cesaret edemeyecegini belirten Vali Akin, “Günümüzde nüfusun büyük bir kismi kentlerde yasamakta ve kent sorunlari giderek daha karmasik bir hale gelmektedir. Özellikle teknolojik gelismelere bagli olarak suç türleri de giderek artmaktadir. Bunun yani sira ülkemizin jeopolitik olarak kritik bir konumda olmasi ve terörün yogun olarak yasandigi bir bölgede yer almasi sebebiyle ülke olarak güvenlik konusuna daha fazla önem göstermek durumundayiz. Iste, geçmisi kahramanliklarla dolu olan Türk Polis Teskilatimiz da bir yandan kentlerde asayisi saglarken diger taraftan da ülkemizi bölmek, birlik ve beraberligimize kast etmek isteyen terör unsurlarina karsi mücadelesini basariyla sürdürmektedir” dedi.

2021 Yili 26. Dönem birincisi Çagatay Durgun’un yas kütügüne plaka çakmasi, dereceye giren ögrencilere vali ve milletvekilleri tarafindan diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam eden tören, polis adaylarinin yemin etmeleri ile sona erdi.
Kaynak: İHA