Israil Disisleri Bakani Lapid'den BAE'e Ilk Resmi Ziyaret

Israil’de yeni kurulan hükümetin Disisleri Bakani Yair Lapid, ilk defa resmi temaslarda bulunmak için haftaya Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) olacak.

Israil Disisleri Bakani Lapid'den BAE'e Ilk Resmi Ziyaret
Israil Disisleri Bakani Yair Lapid, resmi temaslar gerçeklestirmek üzere haftaya Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidecek. Israil Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Lapid’in 29-30 Haziran arasinda BAE’yi ziyaret edecegi duyuruldu. Bakanlik, Lapid ve heyetinin, Abu Dabi’de Israil Büyükelçiligi ve Dubai’de Israil Konsoloslugu açacagini de açikladi.

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ile Israil arasinda, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle iliskileri normallestirmeye yönelik bir anlasma imzalamisti. Israil’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisinin lideri Yair Lapid geçtigimiz hafta koalisyon hükümeti kurmustu. Hükümetin kurulmasiyla Israil Basbakani Naftali Bennett ve Israil Disisleri Bakani Yair Lapid olmustu. Israil Parlamentosu’nda (Knesset) yeni hükümetin güvenoyu almasinin ardindan 12 yillik Binyamin Netanyahu dönemi sona erip ülkenin yeni basbakan Naftali Bennett olmustu.
Kaynak: İHA