Gedik Piliç'ten Çiftlikten Sofraya 'Yüksek Teknoloji'

Kanatli sektörünün öncü firmalarindan Gedik Piliç, çiftlikten sofraya uzanan yüksek teknolojik besin zinciri sayesinde Türkiye’nin yani sira dünyanin önde gelen fastfood zincirlerine de tavuk tedarik etmeye devam ediyor.

Gedik Piliç'ten Çiftlikten Sofraya 'Yüksek Teknoloji'


Türkiye’nin önde gelen tavukçuluk firmalarindan Gedik Piliç, üretim ve ihracatta gerçeklestirdigi atilimlar sayesinde sektöründe öncü olmaya devam ediyor. 2019 senesinde 500 büyük sanayi kurulusu içerisinde 162. sirada kendisine yer bulan Gedik Piliç, yapilan çalismalara ara vermeden devam ederek daha da yükselmenin planlarini yapiyor. Gedik Piliç, zengin protein içerigi açisindan saglikli beslenmede önemli bir faktör olan tavuk etinde, yurt genelinde oldugu gibi dünyanin önde gelen fastfood zincirlerine de stralize ortamda üretilen tavuk eti ihracatlarini sürdürüyor.

Gedik Piliç Kalite Güvence Müdürü Aysegül Kemah, hemen hemen herkesin severek tükettigi tavuk etinin, içerigindeki yüksek proteinin yani sira vitamin ve mineraller açisindan da oldukça zengin olduguna dikkat çekti. Tavuk etinin diger hayvansal gidalara göre daha düsük kalori alimi ve sindiriminin diger etlere göre daha kolay oldugunu belirten Kemah, "Hemen hemen herkesin severek tükettigi tavuk etinin üretim basamaginda yer almanin oldukça keyifli ve bir o kadar da yüksek sorumluluk gerektirdigini söyleyebilirim. Hepimiz bu sorumlulugun bilincinde, gida güvenligi ve halk sagligini koruma ilkemizle piliç eti ürünleri üreten en iyi ve en güvenilir marka olmak için var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Isletmenin gelisimi gün geçtikçe artarak devam ediyor. Çesitli ülkelere gerçeklestirdigimiz ihracatlar ile tüm Türkiye’ye gönderdigimiz ürünlerimizin yani sira önde gelen modern Fastfood zincirlerinin de ham madde tedariklerinde hatiri sayilir rol oynadigimizi ifade etmek isterim. Tüm sürecin en iyi sekilde yönetilmesini ve takibini sahip oldugumuz kalite standartlari geregi zaten sagliyoruz. Son dönemde bu standartlarin yani sira ülkemizde yeni yeni benimsenen hayvan sagligi ve refahi konusunda da oldukça ilerlemis oldugumuzu belirtebilirim" dedi.



Çiftlikten sofraya kadar olan süreçte yüksek teknolojiyle çalistiklarini belirten Kemah, aldiklari sertifikalara da dikkat çekti. Kemah, "Firmamiz BRC, TS EN ISO 22000, TS EN ISO 9001, Helal sertifikalarina sahip. Gida güvenligi ve halk sagliginin korunmasinin yaninda çiftlikten sofraya kadar olan süreç boyunca da yüksek teknolojiyi kullanarak saglanan hijyenik ortamlarda besledigimiz tavuklarin en iyi sekilde market raflarina oradan sofralara ulasmasini sagliyoruz" seklinde konustu.



Geçtigimiz günlerde yapilan anlasmanin ardindan Çin’den ihracat onayi alan tek kanatli isletmesi olarak ön plana çikan Gedik Piliç, bugüne kadar ise tonlarca ürünü dünyanin en kalabalik ülkesi konumunda bulunan Çin’e gönderdi.
Kaynak: İHA