Gaziantep'te Günlük 35 Bin Kisi Asilaniyor

Korona virüs sürecinde uzun zaman riskli sehirler arasinda yer alan Gaziantep’te kentin yogun bölgelerine kurulan asi noktalari sayesinde asilama çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Günlük ortalama 35 bin kisinin asilandigi kentte, korona virüs vaka sayisi her geçen gün düserken, asilanan kisi sayisi da katlanarak artiyor.

Gaziantep'te Günlük 35 Bin Kisi Asilaniyor
Türkiye genelinde hizli bir asilanma kampanyasi baslatilirken, Gaziantep’in en kalabalik olan bölgelerinden olan Balikli Meydani, 15 Temmuz Demokrasi Meydani, Karatas Mahallesi ve Binevler Mahallesi’nde asi noktalari kuruldu. Yogun bir sekilde asilanma çalismalari yapilan asi noktalarinda günlük 250 ila 300 kisi arasinda vatandas asilanirken, kent genelinde günlük 35 bin vatandas asilaniyor. Asilama çalismalarinin hizli bir sekilde yapilmasinin ardindan korona virüs sürecinde uzun süre yüksek riskli sehirler arasinda yer alan Gaziantep’te vaka sayilari da her geçen gün azalmaya devam ediyor. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan 100 binlik korona virüs tablosuna göre Gaziantep’teki vaka sayisi 51,31’den 37,84’ geriledi. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Sahinbey Ilçe Saglik Müdürü Dr. Erdal Özdemir, kent genelinde günlük 50 bin kisinin asilanmasini hedeflediklerini söyledi.



“Randevusuz bir sekilde gelerek, asi olabilmemiz çok iyi oldu”

Asi noktasina gelerek asi olan Hasan Aydogdu isimli vatandas, randevusuz ve hizli bir sekilde asi oldugu için mutlu oldugunu belirterek, “Randevusuz bir sekilde gelerek asi olabilmemiz çok iyi oldu. Randevu almamiz baya sikintili oluyordu ve alamiyorduk. Mecburen gelip asi olacagiz hastalik var sonuçta. Asidan korkmuyorum çünkü insan kendi çocugunu dahi kucaklayamiyor. Isten sonra eve gittigimde, hastalik yüzünden çocugumu bile kucaklayamiyorum. Herkesin asi olmasini isterim. Ülkemizde 80 milyondan fazla insan var. Hastaliktan kurtulmak istiyorsak, bu insanlarin hepsinin asi olmasi gerekiyor” dedi.



“Sehrin kalabalik noktalarinda, alisveris merkezlerinde asi noktalari kurduk”

Gaziantep’in kalabalik olan bölgelerine asi noktalari kurduklarini ve evden çikmakta zorluk çeken engelli ve yasli bireyler için de evlerine giderek asilama islemlerini sürdürdüklerini söyleyen Sahinbey Ilçe Saglik Müdürü Dr. Erdal Özdemir, “Tüm ülkemizde hizli bir asi seferberligi baslatildi. Biz de Gaziantep ve Sahinbey ilçesi olarak hizli bir sekilde bu sürece adapte olduk. Vatandaslarimiz hastanelerde ve Aile Saglik Merkezleri’nde asi olabiliyordu. Bu yetmez dedik ve biz vatandaslara asilari götürmeye ve vatandaslarla bulusturmaya basladik. Bu amaçla sehrin kalabalik noktalarinda, alisveris merkezlerinde asi noktalari kurduk. Ayrica köylere ve santiyelere giderek vatandaslarimiza asilama hizmeti vermeye devam ediyoruz. Suanda sehrimizin en kalabalik olan Balikli Meydani, 15 Temmuz Demokrasi Meydani, Karatas, Binevler ve AVM’lerde asilama islemlerimiz hiz kesmeden devam ediyor. Bunun disinda ekiplerimizle evlerden çikamayan yasli ve engelli vatandaslarimiza da asilarini evlerine giderek yapiyoruz. Vatandaslarimizin asiya ilgisi çok yüksek ve geri dönüsler olumlu. Yasli-genç fark etmeksizin tüm vatandaslarimiz gelerek, randevusuz ve güvenli bir sekilde asilarini oluyorlar” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep’te günlük 35 bin civarinda asilama yapiliyor”

Kent genelinde günlük 35 bin kisinin asilandigini ve hedeflerinin günlük 50 bin asilama oldugunu ifade eden Sahinbey Ilçe Saglik Müdürü Dr. Erdal Özdemir, “Hemen hemen her noktamizda günlük 250 ila 300 kisi arasinda asilama islemi hizmeti vermekteyiz. Asilanma hizi olarak Gaziantep’te günlük 35 bin civarinda asilama yapiliyor. Hedefimiz bunu günlük 50 bine çikarmak. Asi olma konusunda tereddüt yasayan vatandaslarimiz asiyla ilgili bilimsel ve dayanagi olmayan mesnetsiz iddialara inanmasinlar ve güvenli bir sekilde gelerek, asilarini olsunlar” seklinde konustu.



“Insanlarimiz yogun bir sekilde geliyor çünkü ayaklarina asilari götürüyoruz”

Asilanma hizinin her geçen gün artarak devam ettigini söyleyen hemsire Esma Çolak, zor kosula ragmen çalismaya devam ederek, asilanma çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, “Normalde 25 Aralik Devlet Hastanesi’nde hemsireydim. Daha sonra görevlendirmeyle filyasyon ekiplerine destek için geldim. Daha sonra da asi kampanyasinda destek için görev yapiyorum. Dün bir köydeydik, bugün buradayiz. Yarin belki sizin evinizde olacagiz. Bu süreç gerçekten çok zor. Öncelikle bizim açimizdan çok zor ve zor kosullarda çalisiyoruz. Yemek ve bir sürü ihtiyacimizi çok zor kosullarda sagliyoruz ama bu sürecin asilmasi gerekiyor. Bunu da siz ve biz birlikte asacagiz. Biz bir adim attik siz de bu adima karsilik verin ve asilanma konusunda birlikte rol alalim. Bu süreci birlikte asalim. Insanlarimiz yogun bir sekilde geliyor çünkü ayaklarina asilari götürüyoruz. Bulunduklari, geçtikleri noktalarda bulunuyoruz bu nedenle de insanlarimiz çok rahat bir sekilde gelip asilarini oluyorlar. Hastanelere gitmek ya da randevu almak gibi zorluklari olmadigi için birçok kisi tarafindan tercih ediliyor. Bu süreçte aktif rol oynayan bütün hemsire, saglikçi arkadaslarimiz Covid-19 ile mücadelede ön safhada yer aldilar. O yüzden hemsirelerimize, doktorlarimiza emegi geçen herkesin emeklerine saglik. Bakanimizin da bizim için yaptigi açiklamalari için de ona da ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA