Cumhurbaskani Erdogan AB Komisyonu Baskani Leyen Ile Telefonda Görüstü

Görüsmede, Türkiye’nin üzerine düseni fazlasiyla yaptigini, somut adim atma sirasinin AB'de oldugunu belirten Erdogan, Gümrük Birligi'nin güncellenmesi müzakerelerine bir an evvel ve ön kosulsuz sekilde baslanmasi gerektigini ifade etti Erdogan, vize serbestisinin temininin de Türk halkinin uzun süredir bekledigi bir adim olduguna dikkati çekerek 18 Mart Mutabakati'nin tüm unsurlariyla ve güçlendirilerek hayata geçirilmesi gerektigini vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Türkiye-AB iliskilerini gelistirecek adimlar ve bölgesel meseleler ele alindi.

Erdogan, Türkiye’nin üzerine düseni fazlasiyla yaptigini, somut adim atma sirasinin AB'de oldugunu belirterek Türkiye ile olumlu gündemin hayata geçirilmesinin vaktinin çoktan geldigini ifade etti.

Gümrük Birligi'nin güncellenmesi müzakerelerine bir an evvel ve ön kosulsuz sekilde baslanmasi gerektigini vurgulayan Erdogan, kamu sagligi, iklim degisikligi ile iç isleri, göç ve terörizmle mücadelede is birligi alanlarini da içerecek sekilde yüksek düzeyli diyalog toplantilarinin baslatilmasini arzu ettiklerini dile getirdi.

Erdogan, vize serbestisinin temininin de Türk halkinin uzun süredir bekledigi bir adim olduguna dikkati çekerek 18 Mart Mutabakati'nin tüm unsurlariyla ve güçlendirilerek hayata geçirilmesi gerektigini vurguladi.
Kaynak: AA