Bursa Turizmde Ataga Kalkiyor

Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi (BKTTB) baskanligina tekrar seçilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sehrin yurt disinda tanitimini artirmak için pandemiden sonra yapilacak fuar ve b2b etkinliklerine devam edeceklerini söyledi.

Bursa Turizmde Ataga Kalkiyor
Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi (BKTTB) Meclis Toplantisi, Merinos AKKM’de yapildi. Genel kurul üyelerinin hazir bulundugu toplantida, birlik baskanligina Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas tekrar seçilirken, birinci baskan vekili Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta ve ikinci baskan vekili de Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin oldu. Asil katip üyeliklerine Ali İçel ve Ibrahim Arslan seçilirken, Encümen üyeliklerine de Alinur Aktas, Kagan Mehmet Usta, Imdat Cav, Selami Ekeman ve Murat Yildirim seçildi. Plan Bütçe Komisyonu ise Ali İçel, Sevim Parlak, Yusuf Akbulut, Nihat Ari ve Saban Fethi Yildiz’dan olustu.

Gürsu Belediyesi’nin birlige tekrar katildigi toplantida, 2019 yili kesin hesabi, 2020 yili kesin hesabi, 2021 yili mali yili bütçesi, 2022, 2023 yili bütçe tahminleri ve 2020 faaliyet raporu görüsülerek oy birligiyle kabul edildi.

“Ektigimiz tohumlar meyvelerini verecek”

Toplantiyi yöneten Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi’nin sehri ulusal ve uluslararasi alanda tanitimi için faaliyetlerine devam ettigini söyledi.

Pandemi dolayisiyla fuar ve benzeri etkinliklerin iptal olmasina ragmen sosyal medya çalismalarinin yürütüldügünü, 30 spot filmin çektirilerek Türkçe, Ingilizce, Almanca, Arapça ve Korece yayinlatildigini belirten Baskan Aktas, 30 dakikalik 3 tane de belgesel film çektirildigini hatirlatti. Spot filmlerin ve belgesellerin Eylül ayinda Türk Hava Yollari’nin iç ekranlarinda yer alacagini dile getiren Baskan Aktas, “Turizm sektörü 2020 yilinda ülkemizi ve tüm dünyayi etkileyen covid19 süreci sebebiyle en büyük yara alan sektörlerden biri oldu. Yasaklardan ve kisitlamalardan dolayi yaklasik bir buçuk senedir yurtdisindaki fuarlara katilamadik. Yasaklarin kalktigi bu zaman diliminde ise ekibimiz Rusya’da düzenlenen turizm fuarina katildi.

Fuarda yapilan temaslar hemen meyvesini verdi. Rusya devlet televizyonu Nisan ayinda Marmara Bölgesi ve Bursa’yi anlatan belgesel için sehrimize geldi. Ayrica Mayis ayinda Dubai’deki fuara Bursali acentelerle katildik. Sehrimizin yurt disinda tanitimini arttirmak için pandemi kalktiktan sonra insallah yapacagimiz fuar ve b2b etkinliklerine devam edecegiz. Özellikle Uzak Dogu’da Kore, Çin, Endonezya, Malezya pazarlariyla ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Ektigimiz tohumlar meyvelerini insallah kisa zamanda verecektir” dedi.

Kaynak: İHA