Baskan Yalçinkaya Okullarin Insaatini Inceledi

Akçakale Belediye Baskani Mehmet Yalçinkaya, Sanliurfa Valiligi koordinasyonunda Kuveytli hayirseverlerce ilçede yapilan okullarin insaatini yerinde inceledi.

Baskan Yalçinkaya Okullarin Insaatini Inceledi
Akçakale siginmacilara ev sahipligi yapmaya devam ederken Akçakale Belediye Baskani Mehmet Yalçinkaya’nin da siginmacilara her alanda destegi sürüyor. Baskan Yalçinkaya’nin destegi ile Sanliurfa Valiligi ve Kuveyt merkezli Necat Dernegi arasinda imzalanan protokolün ardindan hemen insaatina baslanan 12 derslikli 3 okulun insaati hizla devam ediyor. Baskan Yalçinkaya beraberinde Necat Dernegi Sanliurfa Il Temsilcisi Hasan Süleyman ile Fevzi Çakmak Mahallesi’ne giderek çalismalari yerinde inceledi ve yüklenici firma yetkililerden bilgi aldi.

Felaketin ortadan kaldirilmasi lazim

Okullarin yeni egitim-ögretim yilina yetistirilmesinin hedeflendigini belirten Baskan Yalçinkaya, “Suanda Akçakale’mizde 140 bin mültecimiz var. O mültecilerin hayata döndürülmesi, egitimi, ekmek ve as bulmasi noktasinda Arap kardeslerimiz Kuveyt Nejat Dernegi’nin gayretini unutmak mümkün degil. Burada 36 derslik her biri bin 300 metrekare üzerine kurulu okulun insaati devam etmektedir. Insaatin insallah bu egitim yilina yetismesi hedeflenmektedir. Biz bu 140 bin mülteci kardesimize, bu basimiza gelen felaketin ortadan kaldirilmasi için bütün Arap ülkelerine ve yardim kuruluslarina sesleniyoruz. Bu kardeslerimize is imkani saglanmasi noktasinda burada fabrikalara, okullara ve çesitli alanlarda desteklere ihtiyaçlarimiz var. Desteklerini esirgemeyeceklerine inaniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz elimizden gelenin fazlasini yapiyoruz. Bu çok büyük yükü, bu felaketi omuz omuza verirsek ortadan kaldiririz. Allah yar ve yardimcimiz olsun” dedi.



“Baskan Yalçinkaya’ya yardim için tesekkür ediyorum”

Dernek Temsilcisi Hasan Süleyman da, “Akçakale Belediyesi ile Necat Dernegi olarak ilçede Türk ve Suriyeli ögrenciler için okullar yapiyoruz. Akçakale Sanliurfa’da en fazla Suriyeli mülteci yasayan ilçedir. Bölgenin en büyük ihtiyaçlari okul, is ve fabrika. Akçakale Belediye Baskani ve belediye yetkililerine Suriyeli kardeslerimize gösterdikleri misafirperverlik, yardim ve dernegimize sagladiklari kolayliktan dolayi tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA