Bagimsiz Istanbul Milletvekili Ümit Özdag

Bagimsiz Istanbul milletvekili Ümit Özdag, 26 Agustos’ta Malazgirt Savasi’nin 950. yil dönümü ve Büyük Taarruz’un 99. yil dönümünde partilerini kuracaklarini belirtti.

Bagimsiz Istanbul Milletvekili Ümit Özdag
Özdag ve Bagimsiz milletvekili Ismail Koncuk basin toplantisi düzenledi.

Özdag, 19 Mayis 2021 Ay Yildiz Hareketi Anitkabir’i ve daha sonra da Kazakistan’in Türkistan sehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi ve babasi Arslan Baba türbelerini ziyaret ettiklerini söyleyerek, 26 Agustos’ta Malazgirt Savasi’nin 950. Yil dönümü ve Büyük Taarruz’un 99. yil dönümünde partilerini kuracaklarini belirtti.

Özdag, HDP Izmir Il binasina saldiri yapan kisiye iliskin olarak da, “Saldirgan eline silah verilmis acemi çaylak degil. Tarihin en kanli terör örgütlerinden birisinin ISID’in içinde çatismalara girmis terörist. Böyle bir terörist kontrolsüz sekilde on el ates edip, elindeki tabancanin mermisini bitirmez. ‘Kitle katliami yapacakti, ama onlar gittiler’. Kitle katliami yapacak kisi de elinde bir tek tabancayla, on mermi ile gidilmez. Böyle bir eylem içeride kim oldugu bilinmeden yapilmaz. Nisan 2021’de ortadan kayboluyor. Nisan 2021 ile suikast zamanina kadar kimlerle temasta bulundu? Bütün bu hususlarin ortaya çikartilmasi lazim. Bu da sorguda olur. Bu tür olaylarda polis dört günlük sürenin üstüne dört günlük daha süre ister, sorguda mümkün olan derinlige inilsin” dedi.

(Ahmet Umur Öztürk - Ibrahim Berat Yilmaz/ IHA)
Kaynak: İHA