ATSO'dan 5. Antalya Devlet Destekleri Zirvesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasinca (ATSO) düzenlenecek Antalya Devlet Destekleri Zirvesi, 24 Haziran'da çevrim içi yapilacak.

ATSO'dan yapilan açiklamaya göre, Yönetim Kurulu Baskani Davut Çetin ile Ticaret Bakan Yardimcisi Riza Tuna Turagay'in açilis ve istisare toplantisini gerçeklestirecegi zirvede 7 ayri oturumda devlet destekleri anlatilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen, Çetin, Antalya Devlet Destekleri Zirvesi'nin bu yil besincisini düzenleyeceklerini dile getirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle is dünyasinin zor günler yasadigini belirten Çetin, "Ülke olarak asilama sürecinde sergiledigimiz basarili performansin meyvelerini vermesiyle is dünyamizi yeni bir süreç bekliyor. Bu zor dönemde üyelerimizi, ülke çapindaki tacir ve sanayicilerimizi, kamu kurum ve kuruluslari tarafindan verilen destekler hakkinda bilgilendirmek her zamankinden daha önemli bir hale gelmistir. Biz de ATSO olarak bu hedef dogrultusunda zirveye Türkiye'deki tüm oda ve borsalarimizi davet edecegiz." ifadelerini kullandi.

Çetin, zirvede, kamu kurumlarinin tesviklerine dair bilgisi olamayan üyelerin, ülke çapindaki tacir ve sanayicilerinin dogrudan ilgili kurum yetkilileriyle bir araya gelecegini bildirdi.

Zirve’ye 10 farkli kamu kurum ve kurulusunun katilacagini ifade eden Çetin, söyle devam etti:

"Etkinligimize, Tarim ve Orman Bakanligi, Teknoloji ve Sanayi Bakanligi, Ticaret Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanliginin yani sira KOSGEB, Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜBITAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ve ISKUR temsilcileri sunumlari ile katilacak. Temsilciler, yapacaklari sunumlarda turizm, tarim, sanayi, Ticaret Bakanligi, AR-GE ve istihdam destekleri konusunda katilimcilari bilgilendirecekler. Sunumlarin akabinde katilimcilarin sorularini dogrudan ilgili personele yöneltebilecekleri bir seans da olacak."

Çetin, devlet tarafindan saglanan destek ile tesviklerin kapsaminin ve içeriginin siklikla güncellendigini vurgulayarak, bu kapsamda ilgili desteklerin girisimci, is adami ve potansiyel yaralanicilara ulasmasini bu zirve ile saglayacaklarini ifade etti.

Etkinlige tüm Türkiye'den katilim saglanabilecegini aktaran Çetin, sunlari kaydetti:

"Devlet kurumlari tarafindan verilen destekler dogru kisi ve kurumlara ulastiginda çok daha fazla sayida girisimcim ve isletmemizin ülkemiz için katma deger yaratan islere imza atacaklarina inaniyorum. Böylelikle istihdam yaratacak ve ülkemizin zenginlesmesine katki koyacaklar. Tüm Türkiye'den destekler hakkinda bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ücretsiz olarak katilim saglayabilecekleri zirvemize davet ediyoruz.”

Kaynak: AA