Arpaçay-Çildir Yolunda Hummali Çalisma Sürüyor

Ulastirma ve Alt Yapi Bakanligi Kars’i Gürcistan’a modern, yüksek kalitede sicak asfalt yollarla bagliyor. Kars-Arpaçay-Çildir-Gürcistan karayolunda yol genisletme ve sicak asfalt çalismalari araliksiz devam ediyor.

Arpaçay-Çildir Yolunda Hummali Çalisma Sürüyor
Yolboyu köyü Arpaçay ve Arpaçay Tasbasi köyü arasindan yürütülen çalismalarda bir taraftan menfez, yol genisletme çalismasi yapilirken, diger taraftan da alt yapi çalismasi tamamlanan karayolu sicak asfalta kaplaniyor.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kiliç’in girisimleriyle yürütülen Kars-Arpaçay-Çildir’i Aktas Sinir Kapisi’indan Gürcistan’a baglayacak olan Arpaçay-Çildir arasinda yüksek kalitede günün sartlarina uygun asfalt yol çalismalarini Karayollari 18. Bölge Müdürlügü ekipleri yürütüyor.

Karayollari 18. Bölge Müdürlügü ekiplerince, Kars-Arpaçay-Çildir Aktas Sinir Kapisi arasi yüksek standartli sicak asfalt yol projesi tamamlandiginda güzergahta uluslararasi tasimacilik daha saglikli, daha güvenli ve daha kisa sürede modern yollarla yapilacak

65. Hükümette Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani olan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’i Arpaçay’a, Arpaçay’i Çildir’a, Çildir’i da Gürcistan’a sicak asfalt yollarla bagladiklarini belirtti.

Milletvekili Ahmet Arslan, “Tabi ulasimin bu bölgeden olmasi demek, ticaretin gelismesi anlamina geliyor. Insanimiz bulundugu bölge de, yasadigi bölgede imkana eristikçe birakin göç etmeyi, tam tersine, tersine göç söz konusu olacak ki, bu konuda emegi olan herkese tesekkür ediyorum. Kars-Arpaçay-Çildir Aktas Sinir kapisi arasinda sicak asfalt yol çalismalari sürüyor. Insallah bu yol tamamlandiginda insanlarimiz Kars’tan Gürcistan’a modern yollarla erisim saglayacak" dedi.

Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani milletvekili Prof. Dr. Yunus Kiliç, Kars’in gelisimine katki sunmak adina çalistiklarini kaydetti.

Prof. Dr. Kiliç, “Kars’i modern yollarla komsu ülkelere bagliyoruz. Arpaçay-Çildir karayolunda çalismalar devam ediyor, bir taraftan sicak asfalt yapimi sürüyor. diger taraftan yol genisletme ve alt yapi çalismalari devam ediyor. Amacimiz Kars’i modern yollarla komsu illere, hatta ülkelere baglamak” diye konustu.

Karayollari 18. Bölge Müdürlügü ekiplerince yol sicak asfalt yol çalismalari Yolboyu köyü sinirlarindan basladi.

Ekipler, Yolboyu köyü Arpaçay, Arpaçay Tasbasi köyü arasinda hem asfalt yapiyor, hem de yolu genisletme çalismalarini sürdürüyor. Yapilan çalismalar vatandaslar arasinda memnuniyetle karsilaniyor.
Kaynak: İHA