Antalya'da Duvarlar Sanat Eserine Dönüsecek

Turizm kenti Antalya’da duvarlari sanat estetigi ile bulusturacak olan mural uygulamasina bu hafta baslaniyor. Uygulamanin açilisini gerçeklestiren ATSO Baskani Davut Çetin, “Bu proje ile duvarlar çok güzel sanat eserine dönüsecek. Sadece turist degil biz de sehirde mutlu, huzurlu ve sanat içerisinde yasamak istiyoruz. Antalya’nin tanitimina ciddi katki saglar diye düsündük” sözleri ile projenin önemini anlatti.

Antalya'da Duvarlar Sanat Eserine Dönüsecek
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) tarafindan kent merkezinde ticaretin canlandirilmasi amaciyla hayata geçirilecek olan mural uygulamalari (duvar resmi) çalismasina bu hafta baslaniyor. Proje ilk olarak Antalya Kültür Sanat Merkezi binasinin duvarinda gerçeklestirilecek. Projede sehrin farkli noktalarinda bulunan 5 binanin dis cephesi kullanilacak. Projenin kent estetigine ve turizmin canlanmasina katki yapmasina amaçlaniyor.

"Sehrimize örnek olsun istedik"

Projenin açilis toplantisi Antalya Kültür Sanat binasinda düzenlendi.

Toplantiya, ATSO Baskani Davut Çetin basta olmak üzere projede yer alan isimler katildi.

Projenin 6 yildir hayali oldugunu belirten Baskan Çetin, “İçel’i gezmeye gidince buna benzer çalismalar gördüm. Daha sonra Elmali’da bir okulda bu çalismaya sahitlik ettik. Bu islerin sehir estetigine katki yapacagini anladim. Pandemi döneminde plan yaparken 3-4 tane dönüsüm koyduk, estetik dönüsüm, olusturucu dönüsüm, çevre dönüsümü ve dijital dönüsüm. Bizim için bunlar önemli. Arkadaslarimiz bu is için çok ciddi çaba harcadilar. Sehirde 8-10 tane bina cephesi bulduk. Zor bir sanat. Her cepheye ayri bir düsünce ve çalisma var. Suanda 5 tane cephede projemiz yapilacak. Sehrimize örnek olsun istedik. Sehri kültür ve sanatla bulusturmak için bunlar çok öneli projeler. Bu proje belediyelerimize, kamu kurumlarimiza, müteahhitlere, bina sahiplerine yol gösterici olur” dedi.



"Bu dönüsüm bir süre sonra ciddi anlamda kent estetigini degistirecek"

Kent estetigi anlaminda Antalya’nin çok eksigi oldugunu belirten Çetin, “Bu örnek olsun istiyoruz. Bugün baslanacak. 1 hafta sürecek. Bu proje ile duvarlar çok güzel sanat eserine dönüsecek. Sadece turistin degil biz de sehirde olarak mutlu huzurlu ve sanat içerisinde yasamak istiyoruz. Antalya’nin tanitimina ciddi katki saglar diye düsündük. Büyüksehir ile görüstüm ortak bir protokol hazirliyoruz. Bu projenin gelismesini istiyoruz. Bu dönüsüm bir süre sonra ciddi anlamda kent estetigini degistirecek. Bizim sehre yön göstermemiz, sehrin vizyonuna katki saglamamiz lazim. Bu çalismada görev alan herkese tesekkür ediyorum” açiklamasina yer verdi.

"Antalya bu konuda çok zengin”

Proje hakkinda kisa bir açiklama yapan Projenin Koordinatörü ve Gratör Roxane Ayral ise “Antalya’ya çok tesekkür ederim. Umarim en çok onlarin sevecegi bir isi teslim edecegiz. Küresel bir iletisim çagindayiz. Burada anlattigimiz her sey dünya tarafindan görülecek ve duyulacak. Antalya bunun için çok iyi bir platform. Bu diyalogda ne anlatacagimiz çok önemli. Burada dogal ve kültürel miraslari ele almaya karar verdik. Aktarilmasi önemli bir konudur. Antalya bu konuda çok zengin” dedi.

Kaynak: İHA