Ankara Büyüksehir Belediyesi, Afet Gönüllülerini Belirledi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’de meydana gelebilecek olasi bir afet ve acil durumda sahada görev yapacak 257 kisilik çekirdek afet gönüllüsünü belirledi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Afet Gönüllülerini Belirledi
Ankara Büyüksehir Belediyesi “Afet Farkindalik Yili” nedeniyle Türkiye’de meydana gelebilecek dogal afetler için harekete geçti. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Iyilestirme Daire Baskanligi Afet Teknoloji Izleme ve Egitim Sube Müdürlügü, “Afet Gönüllüsü Projesi” kapsaminda dogal afetlerde sahada görev yapmak için egitim almak isteyen gönüllüler arasindan 257 kisilik çekirdek kadroyu belirledi. Basvurular üzerinden seçilen isimler https://www.ankara.bel.tr/ adresinden açiklanirken, verilecek egitimler ise AFAD ile koordineli sekilde yapilacak. Farkindalik Egitmen Egitimleri, Hafif Arama Kurtarma Egitici Egitimi, Kentsel Arama Kurtarma Egitici Egitimleri, Tahliye Lojistik Destek Egitici Egitimi olmak üzere toplamda 4 ana basliktaki egitimlere 1 ay içinde baslanacak. Yapilacak egitimlerin duyurulari kurulacak whatsapp grubu üzerinden bildirilecek.

Afet gönüllüleri Ankara Büyüksehir Belediyesinin partneri olarak çalisacak

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Iyilestirme Daire Baskani Mutlu Gürler, gönüllülük esasina dayali çalisma programina iliskin su bilgileri verdi:

“Içinde bulundugumuz yil Afet Farkindalik Yili. Ankara Büyüksehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Iyilestirme Dairesi olarak bütün afet ve acil durumlara müdahale edecek özellikle çekirdek kadroyu egitecek bir çalisma baslattik. Afet Gönüllüleri Projemize bin 500’den fazla basvuru geldi. Bu basvurular içerisinde meslek gruplari ve ilgi alanlarina göre birinci egitim grubu için 257 kisiyi belirledik. 1. etap egitimlerimizi bir ay içerisinde AFAD ile ortaklasa koordine edecegiz. AFAD’in egitim programlari kapsaminda önümüzdeki aydan itibaren çalismalara basliyoruz. Biz gönüllü ordusunu Türkiye’nin dört bir yanindaki afet ve acil durum müdahale programlarinda Ankara Büyüksehir Belediyesinin partneri yapmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA