Anatolia Tani'ya Ihracat Ödülü

Genetik ve enfeksiyon hastaliklarini saptayan tani kitleri ve cihazlari gelistirip üreten, biyoteknoloji firmasi Anatolia Tani, IKMIB tarafindan düzenlenen Ihracatin Yildizlari töreninde ödüllendirildi.

Anatolia Tani'ya Ihracat Ödülü
Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi (IKMIB) tarafindan her sene düzenlenen Ihracatin Yildizlari ödül töreni gerçeklestirildi.

Ticaret Bakani Yardimcisi Riza Tuna Turagay, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle ve çok sayida firmanin yer aldigi ödül töreni yogun bir katilima sahne oldu. Törende, genetik ve enfeksiyon hastaliklarini saptayan tani kitleri ve cihazlari gelistirip üreten, yüzde 100 Türk sermayeli biyoteknoloji firmasi Anatolia Tani ve Biyoteknoloji A.S., Medikal Ihracat Kategorisi’nde ikinci oldu. Ödülle ilgili konusan Anatolia Tani ve Biyoteknoloji A.S. Yönetim Kurulu Baskani Alper Akyüz, “IKMIB’e basarimizi ödüllendirdigi için tesekkür ediyoruz. 11 yil önce 5 kisilik bir ekip ve 100 metrekarelik bir AR-GE laboratuvarinda baslayan yolcugumuz bugün 100 kisiyi askin kadromuzla birlikte 15 bin metrekarelik bir alanda sürüyor. Farkli teknik ve yöntemlerle çalisan, enfeksiyon hastaliklarindan GDO testlerine, genetik hastaliklardan, et veya süt türlerini saptamaya dek birçok farkli alanda kullanilan, toplam 350’nin üzerinde üründen olusan portföyümüz var. Ürünlerimiz bugün artik Italya, Ingiltere, Fransa, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri basta olmak üzere 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. 2021 ihracat anlaminda daha güçlü olacagimiz ve uluslararasi faaliyetlerimizi daha da artiracagimiz bir yil olacak” dedi.

Kaynak: İHA