Adapazari'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yili

Adapazari Belediyesince kentin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timinin "Türk Yildizlari", Sakarya semalarinda selamlama uçusu gerçeklestirdi, Kurtulus Sergisi açilisi ve Kurtulus Paneli düzenlendi.

Daha sonra mehteran esliginde Karaagaç Bulvari'ndan baslayan Kurtulus Yürüyüsü, Tarihi Uzun Çarsi'ndan Orhan Camisi'ne kadar sürdü. Yürüyüs sirasinda Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, vatandaslara karanfil dagitti.

Orhan Camisi önüne gelen mehter takimi, burada toplanan vatandaslara dinleti sundu. Okunan salanin ardindan vatandaslara lokma dagitildi.

Program kapsaminda 100. Yil Bisiklet Turu da düzenlendi. Sakarya Yüzme Havuzunda baslayan tur, Adapazari Belediye önünde son buldu.

Etkinlikler, Orhan Camisi'nde sehitler için okunan Mevlid-i Serif ile sona erdi.

- Sögütlü ve Ferizli ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi

Kurtulus Savasi'na katilan Kuvayi Milliyeci Halit Molla, Sögütlü ilçesindeki mezari basinda anildi, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan dualar edildi.

"Türk Yolu'nun Aydinliginda Halit Molla" kitabinin yazari Dr. Mehmet Özdemir de burada bir konusma yapti.

Programa, Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, Sögütlü Belediye Baskani Koray Oktay Özten, Ferizli Belediye Baskani Ismail Gündogdu, Kaynarca Belediye Baskani Murat Kefli, bazi siyasetçiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Halit Molla'nin yakinlari katildi.

Anma etkinlikleri kapsaminda Sögütlü ve Ferizli ilçelerinde mehter takimi esliginde yürüyüs gerçeklestirildi.

Sögütlü festival sahasinda da vatandaslara tavuklu pilav ikram edildi.

Kaynak: AA