ABD'de Deprem Gibi Uçak Gemisi Sok Testi

ABD’nin Florida eyaleti sahili açiklarinda ABD Donanmasi, 18 bin 143 kilogram patlayici ile dünyanin en büyük ve en yeni uçak gemilerinden olan USS Gerald R Ford’un sok testini gerçeklestirdi. ABD Jeoloji Arastirmalari Kurumu, patlamayi 3.9 siddetinde bir deprem olarak kaydetti.

ABD'de Deprem Gibi Uçak Gemisi Sok Testi
ABD Donanmasi tarafindan, ABD’nin Florida eyaleti açiklarinda gerçeklestirilen USS Gerald R Ford uçak gemisinin sok testine ait görüntüler izleyenleri hayrete düsürdü. Dünyanin en büyük ve en yeni uçak gemilerinden olan ve ABD Donanmasina ait USS Gerald R Ford’un savas kosullarina dayanma kabiliyetini degerlendirmek için ABD Donanmasi tarafindan, Florida sahilinin 161 kilometre açiklarinda 18 bin 143 kilogram agirliginda patlayici ile USS Gerald R Ford’un tam sok testi gerçeklestirildi.

ABD Jeoloji Arastirmalari Kurumu tarafindan yapilan açiklamada, yürütülen test kapsaminda meydana gelen patlamanin 3.9 siddetinde bir deprem olarak kayda geçtigi belirtildi.

Patlamanin, test alanindaki deniz yasaminin bilinen göç kaliplarina saygi göstererek çevresel azaltma gerekliliklerine uygun oldugunu kaydeden Donanma yetkilileri, "ABD donanmasi, savas gemilerimizin savasta karsilasabilecekleri zorlu kosullar altinda, zorlu görev gereksinimlerini karsilamaya devam edebilecegini dogrulamak adina patlayici kullanarak yeni gemi tasarimlarinin sok denemelerini yürütmekte. Sinifinin ilk uçak gemisi, geminin savas kosullarina dayanacak sekilde sertlestirilmesini saglamak için gelismis bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanilarak tasarlandi ve bu sok denemeleri, geminin sok sertligini dogrulamada kullanilan verileri saglamakta" ifadelerini kullandi.

Sok testinin gerçeklestirildigi anlar ise ABD Donanmasi yetkilileri tarafindan anbean kaydedildi. Görüntülerde, meydana gelen patlamanin neden oldugu devasa sok dalgasi ise dikkatleri üzerine çekti.

-IHA-
Kaynak: İHA