30 Yas Ve Üzeri Asilama Basladi

Yeni tip korona virüsüyle mücadele kapsaminda salgina karsi toplumsal bagisikliligi kazandirilmasi için baslanan asi programina göre 30 yas ve üzeri vatandaslarin asilanmasi süreci basladi.

30 Yas Ve Üzeri Asilama Basladi
Korona virüsüyle mücadele kapsaminda Saglik Bakanliginca baslatilan asi seferberligince 30 yas ve üzeri vatandaslarin asilanmasi süreci basladi.

Kirklareli’nde yasayan 30 yas ve üzeri olan vatandaslar Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesi ve aile sagligi merkezlerinde randevu saatlerine göre asilarini oluyor.

Uzun zamandir asi sirasini bekleyen Hatice Çalik, randevusunu alip Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesine geldigini belirterek, “Uzun zamandir asi sirasi bekliyorduk. Siramiz geldi. Hemen sirami aldim ve bu günde asimi olmaya geldim. Saglik çalisanlarina tesekkür ediyoruz. Hepimize yardimci oldular herkes için çalistilar tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Saglikli günlere tekrardan geri dönülmesi için asini önemini vurgulayan Umutcan Topuz ise, herkesi asi olmaya davet etti.

Saglik Bakanliginca baslatilan “asi seferberligi” kapsaminda Kirklareli’nde 1. ve 2. doz asi olanlarin sayisi 270 bin 168 kisiye yükseldi. Ülke genelinde ise 1. ve 2. doz asi olan kisi sayisi 42 milyon 66 bin 700 kisiye yükseldi.
Kaynak: İHA