'12 Punto TRT Senaryo Günleri' Yarin Baslayacak

TRT 2, özel olarak her aksam canli yayinlari ve özel içerikleriyle sinemaseverleri ekran basina çagiracak.

TRT'nin bu yil üçüncüsünü gerçeklestirecegi "12 Punto TRT Senaryo Günleri" dünyanin önemli sinemacilarinin katilimiyla yarin baslayacak.

Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandiran 12 Punto TRT Senaryo Günleri, 9 farkli ülkeden katilimla 3 ayri platformda yapilacak.

Sinemacilari senaryo asamasinda destekleyerek projelerinin gelistirilmesine katki saglayan etkinlikte, sektörün önde gelen profesyonellerince paneller, masterclasslar, söylesiler ve sunumlar gerçeklestirilecek.

12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde , uluslararasi birçok etkinlik ve toplanti çevrim içi yapilacak. Bu çevrim içi etkinliklerin bir bölümünü izleyiciler sosyal mesafeye uygun bir biçimde Istanbul Feriye Sinemasi'nda izleyebilecek.

- TRT 2'de her aksam canli yayin ve özel programlar

TRT 2, 22-29 Haziran'da 12 Punto TRT Senaryo Günleri'ne özel olarak her aksam canli yayinlari ve özel içerikleriyle sinemaseverleri ekran basina çagiracak. Saat 19.00'da baslayacak yayinlarda "12 Punto'da Neler Oluyor?" ve "12 Punto'da Yarin" isimli programlar etkinlikle alakali bilgi akisi saglayacak.

"12 Punto Film Saati" kusaginda Nuri Bilge Ceylan'in her biri bir yönetmenlik dersi niteligindeki kamera arkasi belgeselleri gösterilecek. Ahlat Agaci filminin kamera arkasi görüntülerinden olusan 3 bölümlük "Ahlat'in Yolculugu" ve Kis Uykusu filminin kamera arkasi görüntülerinden olusan "Uzun Sürmüs Bir Kis" belgeselleri TV'de ilk kez TRT 2'de gösterilecek.

"12 Punto Film Saati" kusaginda TRT Ortak Yapimi filmler Honeyland, Kapan ve Odaklan Babaanne gösterimleri olacak.

Her aksam özel röportajlar ve masterclasslar'in da yer alacagi program, 29 Haziran aksami yayinlanacak kapanis programi ile son bulacak.

- Panel ve masterclass programi

"12 Punto TRT Senaryo Günleri"nin etkinlik takvimi açiklandi. Dünyanin önde gelen sinemacilarinin katilimlariyla gerçeklestirilecek panel ve masterclass programi su sekilde:

22 Haziran'da; saat 11.00'de "Film Endüstrisinde Satis Ajanslarinin Rolü" baslikli panel, saat 17.00'de "Bir Ken Loach Filmi Yapmak" baslikli masterclass ve saat 18.30'da "Ben, Daniel Blake" baslikli gösterim

23 Haziran'da saat 14.00'te "Engelleri Asmak: Ilk Filmimi Nasil Yaptim?" baslikli panel

24 Haziran'da saat 14.00'te "Uluslararasi Ortak Yapimlar ve Ortak Yapim Marketleri" ve saat 17.00'de " Ortak Yapimlarin Yol Haritasi" baslikli masterclass'lar

25 Haziran'da saat 18.30'da "Bal Ülkesi" baslikli gösterim ve söylesi

26 Haziran'da saat 16.00'da "Bal Ülkesi'ni Nasil Yaptik?" baslikli masterclass ve saat 18.30'da "Quo Vadis, Aida?" baslikli gösterim ve söylesi

Kaynak: AA