Vali Çuhadar'dan Sehit Babalarina Ziyaret

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Babalar Günü dolayisiyla kahraman sehitlerin kiymetli babalarini ve ailelerini ziyaret etti.

Vali Çuhadar'dan Sehit Babalarina Ziyaret
Sehit ailelerini ziyaret sirasinda Vali Mahmut Çuhadar’a Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Vekili Abdurrahman Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Sube Baskani Haci Erdengi eslik etti.

Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet Babalar Günü dolayisiyla ilk olarak 1995 yilinda Van’in Ercis ilçesi 10’uncu Piyade Tugay Komutanliginda görev yaparken silah kazasi sonucu sehit olan Piyade Uzman Çavus Abdurrahman Cem Özgül’ün babasi Mehmet Özgül’ü ziyaret etti. Vali Çuhadar, Sehit Uzman Çavus Abdurrahman Cem Özgül’ün babasi Mehmet Özgül’e çiçek takdim ederek bir süre sohbet edip babalar gününü kutladi.

Vali Mahmut Çuhadar beraberindeki heyetle daha sonra 27 Mayis 2005 tarihinde Diyarbakir Lice’de vatani görevini yaparken askeri aracin mayina basmasi sonucu sehit olan Jandarma Er Dogan Yarligas’in ailesini ziyaret ederek sehidin babasi Mahmut Yarligas’in Babalar Gününü kutladi.

Heyet daha sonra TCG Sivrihisar Komutanligi emrinde vatani görevini ifa ederken 11 Eylül 2000 tarihinde meydana gelen silah kazasi sonucu sehit olan Ali Argun’un ailesini ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardindan il protokolü, Agri 5’inci Hudut Alayi 3. Tabur Komutanligi emrinde vatani görevini ifa ederken 26 Subat 2001 tarihinde nöbet dönüsü esnasinda çig düsmesi sonucu sehit olan Piyade Er Sabri Bayir’in babasi Süleyman Bayir ve ailesini ziyaret etti.

Vali Mahmut Çuhadar baskanligindaki heyet, sehit ailelerine gerçeklestirdigi ziyaret programinin son bölümünde 12 Eylül 2016 tarihinde Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Suriye’nin kuzeyinde baslatilan Firat Kalkani Harekati esnasinda bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan atilan roketin tanka isabet etmesi sonucu sehit olan Tank Uzman Çavus Akif Güles’in babasi Bayram Güles ve ailesini merkeze bagli Doyran Köyündeki evinde ziyaret etti.

Gerçeklesen ziyaretlerde sehit babalari ile sohbet ederek çiçek takdim eden Vali Mahmut Çuhadar, kahraman sehitlerin kiymetli emanetleri olan babalarinin Babalar Gününü kutladi. Sehitlerin kardes ve akraba çocuklariyla da yakindan ilgilenerek kucagina alan Vali Çuhadar, çocuklara oyuncak ve çesitli hediyeler verdi.

Sehitlerin vatan ugruna yaptigi fedakarligi asla unutmayacaklarini vurgulayan Vali Mahmut Çuhadar, “Bizler bugün bu vatan üzerinde özgürce yasayabiliyorsak, bayragimizi dalgalandirabiliyorsak bunu sehitlere ve onlari yetistiren analara ve babalara borçluyuz. Babalar Günü’nde cigerparesini koklayamamanin hüznünü yasayan yüregi yarali sehit annelerimizi ve babalarini ziyaret ederek onlarin nazarinda tüm babalarimizin Babalar Günü’nü kutlamak istedik. Sehit babalarimizin bizleri de evladi olarak kabul etmelerini istiyoruz. Bu vatan ve bayrak için canlarini feda etmekten çekinmeyen aziz sehitlerimizi unutmadik, unutturmayacagiz. Devlet olarak her daim sehit yakinlarimizin yani basinda olacagiz. Bu vesile ile bin bir emekle yetistirdikleri degerli evlatlarini, aziz vatanimizin bekasi için feda eden sehit babalarimiz basta olmak üzere, tüm babalarin Babalar Gününü en içten duygularimla kutluyor, vatan için sehit düsen kahramanlarimizi ve gazilerimizi biz kez daha, saygi ve minnetle aniyor, kiymetli ailelerine de bassagligi ve sabirlar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA