Uydudan Izlenen Yesil Deniz Kaplumbagasi 'Talay' 3 Günde 30 Kilometre Yol Aldi

Deniz Kaplumbagalari Arastirma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi: 'Ülkede izlenecek ilk genç yesil deniz kaplumbagasi olmasi nedeniyle 'Talay' heyecan uyandirdi'.

Mugla'da tedavisi tamamlandiktan sonra uydu takip cihazi takilan ve "Talay" ismi verilen nesli tükenme tehlikesi altindaki yesil deniz kaplumbagasi, 3 günde yaklasik 30 kilometre yol katetti.

Marmaris ilçesinde 9 ay kadar önce olta ignesi ve misina yutarak yaralanan kaplumbaga, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nde bulunan Deniz Kaplumbagalari Arastirma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine (DEKAMER) getirildi.

Merkezde tedavisi tamamlanan ve "Talay" ismi verilen yesil deniz kaplumbagasi, uydu takip cihazi takilarak 3 gün önce dogal yasam alanina salindi.

Kaplumbaganin ilk gün 10 kilometre mesafe alarak Ekincik Koyu'na ulastigi tespit edildi. "Talay"in 3 gün sonunda ise 20 kilometre daha yol katederek Marmaris'in Aksaz mevkisine ulastigi belirlendi.

DEKAMER'den yapilan açiklamada, tedavisinin ardindan TUI Care Foundation destegiyle uydu izleme cihazi takilan Talay'in, ülkede izlenecek ilk genç yesil deniz kaplumbagasi olmasi nedeniyle heyecan uyandirdigi bildirildi.
Kaynak: AA