Türk Ve Suriyeli Çocuklara Baba Oldu

Adana’da 11 yil önce evlenen ancak çocuklari olmayan Sultan-Serkan Bayar çifti, koruyucu aile olarak annesini Suriye’deki savasta kaybeden bir kiz çocugu ile ailesi tarafindan yurda birakilan bir Türk çocuga evini açti. 6 ve 7 yasindaki kiz çocuklarinin pastayla Babalar Günü sürprizi yaptigi Serkan Bayar duygusal anlar yasadi.

Türk Ve Suriyeli Çocuklara Baba Oldu
Serkan ve Sultan Bayar çifti bundan 11 yil önce evlendi. Ancak çiftin doktora gidip tedavi olmasina ragmen bir türlü çocuklari olmadi. 5 yil önce çift koruyucu aile olmaya karar vererek Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne basvurdu. Müdürlük gerekli incelemeyi yaptiktan sonra, ailesi tarafindan yurda yerlestirilen ve bir daha sorulmayan T.S.’yi (7) 4 yil önce aileye verdi. Çift kiz çocugunun evlerine gelmesiyle mutluluklari artinca bir çocuk daha almaya karar verip 2 yil önce tekrar kuruma çocuk basvurusu yapti. Bu kez de müdürlük çifte 1.5 yil önce annesini Suriye’deki savasta kaybetmis babasi ve 4 kardesiyle Adana’ya gelen H.H. (6) isimli kiz çocugunu verdi. Aile iki kiz çocugu ile mutlu bir sekilde yasamaya basladi.

Iki kiz çocugu babalari Serkan Bayar’a sürpriz yaparak ona yas pasta alip Babalar Günü’nü kutladi. Bu durum karsisinda Serkan Bayar duygulu anlar yasadi. Bayar, “Bu durum söylenmez yasanir, gerçekten mükemmel bir duygu. Bizim çocugumuz yoktu ama su an iki kiz çocugum var. Onlarin baba demeleri beni eritip bitiriyor. Bizler koruyucu aile olarak onlari vatana ve millete hayirli bir insan olarak yetistirebilirsek ne mutlu bize. Babalar Günümü kutladiklarinda tüylerim diken diken oldu, inanin bazi seyler anlatilmiyor yasamak lazim. Bizim çocugumuz olmuyordu, esim koruyucu aile ile ilgili çok israr etti. Ilk baslarda düsünmüyordum çünkü agir bir sorumlulugu var ve bunun altindan kalkabilir miyim diye emin olamadim. Daha sonra kararimizi verdik ve basvurularimizi yaptik. Sag olsun Sükrü Bey bizimle ilgilendi ve çok mutlu etti, kendinden Allah razi olsun” dedi.

Bayar, birkaç çocuk daha almayi düsündügünü belirterek, “Su an iki çocugum var iyi ki onlari almisim diyorum, hatta 3 ve 4’üncü çocugu bile alirim. Onlardan önce Babalar Günü’nden haberim olmuyordu bu duyguyu tatmamistim, sadece kendi babamin gününü kutluyordum ama 4 seneden bu yana çok mutluyum. Önceleri isten gelirdim ve yorgun oldugum için direk kendimi yataga atardim. Ama simdi kapidan girerken ’baba hos geldin’ dedikleri zaman üzerimde ne bir yorgunluk ne de stres hiçbir sey kalmiyor. Mükemmel bir duygu, herkese tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kiz çocugu T.S. ise “Bugün Babalar Günü, bütün babalarin gününü kutluyorum. Iyi ki varsin babacigim. Babami çok seviyorum” dedi.

Suriyeli H.H. ise “Bütün babalarin gününü kutluyorum. Babacigim seni çok seviyorum. Babalar Günün kutlu olsun” diye konustu.

Sultan Bayar ise duygularini söyle aktardi:

“Kizlar artik benim dünyam oldu. Daha önceleri eksiktim ama su an onlar beni tamamladilar. Herkesin bu duyguyu yasayip koruyucu aile olmasini isterim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligimiz ve devletimizden Allah razi olsun. Maddi ve manevi her konuda yanimizda oluyorlar hiçbir seyi eksik koymuyorlar. Daha önceleri diyordum ki, anne kelimesini duymadan bu dünyadan göçüp gidecegim. Ama o anne kelimesini duyduktan sonra benim için her sey degisti. Çocuklari olsun, olmasin bütün ailelerin koruyucu aile olmalarini tavsiye ederim.”

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Nevzat Özer ise, “Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü bakanligin, devletin hem sefkat, hem de merhamet yüzü. Adana Koruyucu Aile Birimi kayitlarinda 214 koruyucu aile yaninda 291 çocugumuz kalmaktadir. Koruyucu ailelerimiz çocuklarimiza sicak yuvalarini açtilar. Ülke genelinde koruyucu aile yaninda kalan çocuk siralamasinda 5. siradayiz. 291 çocugumuz emin ellerde ve sicak yuvalarinda aileleriyle birlikte yasamlarini sürdürmektedirler. Biz buna sadece nicel olarak degil, nitel olarak da önem vermekteyiz. Gerçek sefkati, merhameti ve sevgiyi yasayabilecek ve yasatabilecek ailelere vermek birinci amacimizdir. Koruyucu aile olmak kalbe ve gönüle dokunma sanatidir” dedi.

Kaynak: İHA