Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, Gazze'de Lojistik Merkezinin Açilisina Katildi Açiklamasi

'Çok degerli kardesim Doktor Yunus Bey ve arkadaslarimizla birlikte daha önceden açmaya gayret ettigimiz Gazze'nin en büyük lojistik merkezini bugün açiyoruz. Burasi gerek insani yardim, gerekse de afet noktasinda Gazze'nin en büyük lojistik merkezi oldu'

Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, Israil ablukasi altindaki Gazze Seridi'ni ziyaret etti.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sinir Kapisi'ndan geçerek bölgeye ulasan Kinik, Filistin ve Türkiye bayraklari tasiyan El-Emel Yetimhanesi'ndeki çocuklar tarafindan karsilandi.

Kinik, iki günlük ziyaretine Filistin Kizilayi Genel Baskani Yunus el-Hatib ile görüserek basladi.

Filistinli mevkidasi Hatib ile ortaklasa basin toplantisi düzenleyen Kinik, Gazze'nin en büyük yardim merkezinin Türk Kizilay'in destegiyle açildigini duyurdu.

Kinik yaptigi konusmada su ifadeleri kullandi:

"Çok degerli kardesim Doktor Yunus Bey ve arkadaslarimizla birlikte daha önceden açmaya gayret ettigimiz Gazze'nin en büyük lojistik merkezini bugün açiyoruz. Burasi gerek insani yardim, gerekse de afet noktasinda Gazze'nin en büyük lojistik merkezi oldu."

- Israil'in Gazze'ye yönelik son saldirilari "en kötüsü"

Kinik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Israil'in son saldirilarinin ardindan bölgede meydana gelen insani durumu degerlendirmek ve Gazze'deki Filistinlilerin ihtiyaçlari hakkinda görüsmeler yapmak hedefiyle Gazze'yi ziyaret ettigini söyledi.

Israil'in son saldirilarinin Gazze için "en kötüsü" oldugu degerlendirmesini yapan Kizik, saldirilar sonucunda su ve elektrik sebekelerinin tahrip olduguna ve binlerce Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldigina dikkati çekti.

Kinik, Filistin'deki kurum ve kuruluslarla insani ihtiyaçlarin karsilanmasi konusunu görüseceklerini ifade etti.

Gazze sakinlerinin acil yardima ihtiyaçlari oldugunu ifade eden Kinik, bölgedeki hastanelere elektrik saglanmasi için jeneratörlere yakit temin edilmesi gerektigini vurguladi.

Türk Kizilay Genel Baskani Kinik, Misir'in baskenti Kahire'de gerçeklestirdigi bir dizi görüsme sonrasinda, 16 Haziran'da 10 tirlik ilk insani yardim konvoyunun Gazze'nin dünyaya açilan iki kapisindan biri olan Refah kapisindan girisine yönelik sürecin tamamlandigini duyurmustu.

Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne 10 Mayis'ta baslattigi saldirilar, Hamas ile varilan ateskes dogrultusunda 21 Mayis'ta yerel saatle 02.00'de sona ermisti.

Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirilarda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere 254 Filistinli hayatini kaybetmis, 1948 kisi yaralanmisti.
Kaynak: AA