Sarigöl'e 30 Milyonluk Çevreci Tesisinin Temeli Atildi

MASKI Genel Müdürlügünün Sarigöl merkezin evsel nitelikli atiksularini aritmak için 30 milyon TL yatirimla ilçeye kazandiracagi atiksu aritma tesisinde çalismalara temel atma töreniyle baslandi. Sarigöl Belediye Baskani Necati Selçuk ve MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, gelecek seçimler için degil, gelecek nesiller için çalisan bir Büyüksehir Belediye Baskani sayesinde bereketli Manisa Ovasinin koruma altinda oldugunu söyledi.

Sarigöl'e 30 Milyonluk Çevreci Tesisinin Temeli Atildi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügünün, Sarigöl ilçe merkezinin evsel nitelikli atiksularini aritacak tesiste temel atma töreni yapildi. 30 Milyon TL’lik yatirimin temel atma töreninde, Sarigöl Kaymakami Ali Arikan, Sarigöl Belediye Baskani Necati Selçuk, MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Iller Bankasi Izmir Bölge Müdürü Enver Çelebi, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, Ilçe Hizmetleri Daire Baskani Serpil Çakir, MHP Ilçe Baskani Ahmet Buldanli, Ak Parti Ilçe Baskani Nihat Demirci, Iller Bankasi Yapim Uygulamalari Müdürü Mehtap Büyüknisan, Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi Sube Müdürü Hilmi Serkan Emir, Sarigöl Belediye Meclis Üyeleri, Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Akif Kiliçaslan, MASKI Ilçe Sefi Veli Toktas, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Yapilan konusmalarin ardindan gerçeklestirilen temel atma töreninde kurdele kesildi ve sembolik olarak temele nazar boncugu atildi. Mahalle muhtarlari ve vatandaslar böylesi önemli bir tesisi Sarigöl’e kazandirmak için çalisan Büyüksehir Belediye balkani Cengiz Ergün’e tesekkür ettiler.

“Ilçemiz için güzel bir yatirim”

Sarigöl Kaymakami Ali Arikan, “Altyapi yatirimlari en önemli ihtiyaçtir. Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve MASKI Genel Müdürümüze tesekkür ediyorum. Ilçemiz için güzel bir yatirim” dedi.



“Ilçemizde MASKI olarak 87 milyon lira gibi bir yatirima hayat verdik”

MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, “Öncelikle Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün tüm haziruna selamlarini ve sevgilerini iletiyorum. Güzel insanlarin, verimli topraklarin oldugu ilçemiz Sarigöl’deyiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün bir cümlesi var. Gelecek Seçimler Için Degil, Gelecek Nesiller Için Çalisiyoruz. Biz Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü olarak bu cümleyi düstur edindik. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimizin bu dönemki hedefi atiksu aritma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmamasi yönünde. 2014 yilinda ilimizin Büyüksehir Belediyesi statüsü kazanmasiyla Sarigöl ilçemize hem Büyüksehir hem de MASKI olarak birçok yatirim ve hizmet yaptik. Ilçemizde MASKI olarak 87 milyon lira gibi bir yatirima hayat verdik. 101 ve 154 Mahalle Projesi kapsaminda köyden mahalleye dönüsen yerlesim yerlerinin altyapilarini yeniledik. Içme suyu sondajlari açtik. Içme suyu depolarimizi yeniledik. Derelerimizde islah çalismalari yürüttük. Dere temizlikleri yaptik” dedi.



“Biz bu doganin emanetçisiyiz. Bu emanete sahip çikmamiz gerekiyor”

Genel Müdür Aslay konusmasinin devaminda, “Ilçemizin en önemli sorunlarindan birisi atiksu aritma tesisi olmamasiydi. Yer seçimiyle ilgili olarak süreç biraz uzadi. Aslinda Sarigöl ilk projesi hazirlanan yerlerden bir tanesiydi. Iller Bankasi ve MASKI Genel Müdürlügümüz ekipleri ile yer seçimini yaptik. Sag olsun bu süreçte Belediye Baskanimiz Necati Selçuk üzerine düsen her seyi yerine getirdi. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz, Iller Bankasi Bölge Müdürlügümüz, Büyüksehir Belediyemiz ve MASKI Genel Müdürlügümüz ortak çalismasiyla ilçemizin kanayan yarasina çözüm oluyoruz. Bu bereketli topraklarin kirlenmemesi için önemli bir adim attik. Temel atma töreniyle çalismalara baslayacagiz. Çevreci tesisimizde 41 bin kisilik esdeger nüfusa hitap edecek ve yillik 1 milyon 800 bin metreküp atiksu aritimi yapacagiz. Kisa süre içerisinde atiksu aritma tesisimizi faaliyete alarak çocuklarimiza, evlatlarimiza bu topraklari, bu çevreyi temiz bir sekilde devredecegiz. Biz bu doganin emanetçisiyiz. Bu emanete sahip çikmamiz gerekiyor. Hayirli, ugurlu olsun. Allah kazasiz, belasiz bitirmeyi nasip etsin” dedi.

Iller Bankasi Izmir Bölge Müdürü Enver Çelebi de, “Sarigöl Atiksu Aritma Tesisinin Sarigöl’ümüze ve Manisa’miza hayirli olmasini diliyorum. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün de tesis için büyük gayret ve emek gösterdi” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan tesisin temeli atildi.
Kaynak: İHA