Sahinbey'den Geylani Mahallesi'ne Dev Tesis

Sosyal tesis agini hizla genisleten Sahinbey Belediyesi, bunlara bir yenisi daha ekleyerek Geylani Mahalesi’ne yapacagi çok fonksiyonlu tesisin temellerini atti.

Sahinbey'den Geylani Mahallesi'ne Dev Tesis
Sahinbey ilçesinin çehresini degistirmek adina dev projelere imza atan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Geylani Mahallesi’ne insa ettigi, vatandaslarin ihtiyaçlarina cevap verecek, içerisinde kütüphane, bay-bayan spor merkezi, dügün salonlari, ticari alanlar ve pazaryerinin olacagi çok fonksiyonlu bir tesisin daha temellerini atti.

“Iki büyük isim yasatiliyor”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan, Sahinbey’de önemli tesislerin yapildigina dikkati çekerek, “Kültürü, sporu, ticareti, pazar yerini içinde barindiran bu kadar büyük bir projenin olmasi bizleri oldukça mutlu ediyor. Geylani Mahallesi’ne yapilan birçok hizmetin bereketi isminden geliyor. Abdulkadir Geylani Hazretleri büyük bir tasavvuf ehlidir. 1075’de dogmus bin 166 yilinda vefat etmistir. Bu gün dahi dünyanin bir çok yerinde Islam aleminin sevdigi, tasavvufunu benimsedigi bir isimdir. O ismin bereketi bu mahalleye Sahinbey’le yansiyor. Sahinbey 1920 yilinda Fransizlari Gaziantep’e sokmamak için Kilis’te sehit olan ve vücudu parça parça edilen büyük bir komutandir. Iki isim Sahinbey ilçemizde bulustu. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu onlarin isimlerine yakisir yaptigi çalismalarla o isimleri ihya ediyor. Tesisimiz vatandaslarimiza hayirli olsun” dedi.



“Belediyelerimiz hizmet yarisinda”

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan, Gaziantep’te tüm belediyelerin hizmet yarisina girdigini belirterek, “Eskiden evler yapilir sonra yollar yapilirdi. Simdi yollar yapiliyor. Arkasindan evler yapiliyor. Cumhur ittifaki olarak iki yil önce sizden destek istedigimizde ‘bize destek verin size hizmet üretelim’ demistik. Bu gün tarimda, konutta, egitimde, cami ve kuran kursu yapiminda hep karsimiza Sahinbey Belediyesi çikiyor ve hizmet üretmekte adeta bir yaris içerisinde. Gaziantep’in tüm belediyeleri hizmet için yaris içerisinde ki Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan da zaman zaman onlarin hizmetlerini hatirlatiyor. Cumhur Ittifaki disinda belediye almis belediye baskanlarini da Gaziantep’teki bu hizmet yarisini görmeye davet ediyoruz. Bizlere bu gururu yasatan basta Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu olmak üzere tüm ekibine tesekkür eder basarilarinin devamini dilerim” ifadelerini kullandi.

“Insan odakli çalismalar”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Sahinbey Belediyesi’nin insan odakli çalismalar yaptigini belirterek, “Geçen hafta Sahinbey Belediyemizin Malazgirt Mahallesi’nde cami temel atma törenindeydik. Her hafta ilçenin farkli bölgelerinde temel atma törenleri ve açilislar yapiliyor. Sahinbey’in her kösesinde insani merkeze alan çalismalar yapiliyor. Yapilan çalismalardan dolayi Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyorum. Kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi.



“Çözüm paydaslarimiz çok güçlü”

Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Sahinbey’de yasama dokunan hizmetler yapildigini belirterek, “Dünyanin hiçbir yerinde hiçbir ülke nüfusunu 10 yil içerisinde 600 bin veya 700 bin arttirmadi. Sahinbey Belediyesi artan nüfusa karsilik insanlarin ihtiyaçlarina cevap veren hizmetler yapiyor. Bu sadece yerel hizmetlerle olan bir durum degil. Sehrimizin Milletvekilleri, Sahinbey’imizin her sikintisinda bizlere destek oluyor. Sahinbey 270 bin ögrencisi olan bir ilçeyiz. Ilçemizin sorunlarini güçlü çözüm paydaslarimizla çok kisa sürede çözüyoruz. Özellikle kamu kurumlarinin birlikte hizmet verme aliskanligi gün geçtikçe daha da gelisiyor. Finans noktasinda çok güçlü bir Belediye Baskanimiz var. Hayata dokunan tüm alanlarda bize destek oluyor. Yapilan bu tesiste Geylani Mahallemizdeki hemserilerimizin hayatina dokunacaktir. Tesisimizin vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Sahinbeyimizi modern hale getiriyoruz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, yapilan çalismalarla Sahinbey ilçesini daha yasanilabilir hale getirdiklerini belirterek, “Sahinbey ilçemiz hizla büyüyor. Göreve geldigimiz günden bu yana 550 binin üzerinde Sahinbey’de nüfus artisi gerçeklesti. Bu güne kadar 12 tane yeni mahalle kurduk ve bu yeni kurulan mahallelerimizden bir tanesi de Geylani Mahallesi. Amacimiz Gaziantep’imizi ve Sahinbey’imizi çok daha modern bir sekilde büyütmek ve gelistirmek. Eskisi gibi degil hiçbir sey. Daha önce vatandas kafasina göre gider bir yere ev yapardi daha sonra yol ve asfalt yapilirdi. Ama suanda öyle degil. Planlamasi yapildiktan sonra evlerin yapilmasina müsaade ediyoruz. Suana kadar 9 bin 300’ün üzerinde evin kamulastirmasini ve yikimini gerçeklestirdik. Amacimiz bir yandan eski çarpik yapilasmayi ortadan kaldirirken, diger taraftan da yeni kurdugumuz 12 mahallemizde planli, programli ve düzenli yapilasmanin zeminini olusturmak. Göreve geldigimiz günden bu yana Sahinbey’de 105 bin konut yapildi. Saglikli yapilasmayi tesvik ediyoruz. Daha yesil bir Gaziantep ve Sahinbey için 3 milyon 500 binin üzerinde agaç diktik. Agaç dikim çalismalarimiz devam edecek. 11 bin metrekare insaat alani olan tesisimiz dört kattan olusuyor. Içerisinde kütüphane, bay-bayan spor merkezi, dügün salonlari, ticari alanlar ve pazaryeri olacak. Amacimiz bölgelerimizin ihtiyacini karsilamak ve bu anlamda çalismalarimiz devam edecek. Tesisimizin vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



Geylani Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdogan, Müslüm Yüksel, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan, Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Berk, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Il Müftüsü Dr. Hüseyin Hazirlar, Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, AK Parti Sahinbey Ilçe Baskani Av. Hasan Teke, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA