Müsilajla Mücadele Tüm Hiziyla Sürüyor

Vali Hasan Sildak Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj olayi ve etkileriyle ilgili çalismalarin degerlendirilmesi amaciyla kurum temsilcileri ile toplanti gerçeklestirdi.

Müsilajla Mücadele Tüm Hiziyla Sürüyor
Eylem Plani çerçevesinde yapilan koordinasyon toplantisinda müsilajla ilgili yapilan çalismalar ele alindi. Vali Hasan Sildak baskanliginda düzenlenen toplantida Haziran ayi içinde Balikesir Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin Erdek ve Bandirma’da 420 metreküp müsilaj topladigi belirtildi. Eylem plani kapsaminda ayrica Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan yapilan 200 denetimde alinan 102 numune sonrasinda 11 isletmeye 1 milyon 255 bin 267 TL idari para cezasi kesildigi kaydedildi. Toplantida Marmara Denizi’ni kirlettigi belirlenen 3 isletmenin ise faaliyetlerinin durduruldugu ifade edildi.

Vali Sildak baskanliginda koordinasyon toplantisi düzenlendi

Balikesir Valisi Hasan Sildak ve Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in da katildigi Koordinasyon Kurulu toplantisinda; Marmara Denizi Eylem Plani kapmasinda planlanan çalismalar Balikesir’de Valiligin koordinasyonunda ilgili bütün kurumlarin katilimi ile büyük bir hassasiyet ve kararlilikla yürütülüyor. Bu çerçevede Vali Hasan Sildak baskanliginda bir koordinasyon toplantisi düzenlendi.

Toplantida; Marmara Denizinde sürdürülen yüzey temizleme çalismalari, bu çalismalardan su ana kadar elde edilen sonuçlar, BASKI Genel Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen yüzey temizligi faaliyetlerinin güçlendirilmesi konulari ele alinmis, ilgili kurumlar arasinda son derece iyi bir isbirligi saglandigi degerlendirilmistir. Toplantida ayrica, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan sanayi tesisleri, hayvancilik üretim tesisleri, akarsular, denizi kirleten diger unsurlar üzerinde gerçeklestirilen denetim çalismalari ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan su ürünleri avciligi ve diger hususlarda yapilan denetim çalismalarin sonuçlari incelendi.

Idari para cezasi ve kapatma uygulandi

2021 yili Haziran ayi içinde Balikesir genelinde yapilan çalismalarda BASKI tarafindan 420 m³ müsilaj toplanmis, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen 200 denetimde 102 numune alinmis, denetimler sonucunda 11 isletmeye toplam 1 milyon 255 bin 267 TL idari para cezai uygulanmis, 3 isletmenin ise faaliyeti durduruldu.

Sadece Marmara Denizi degil ilin tamaminda çalismalar uygulanacak

Marmara Denizi Eylem Plani çerçevesinde Valilik tarafindan, Büyüksehir Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Sanayi, Teknoloji Il Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü, Sahil Güvenlik Komutanligi, kaymakamliklar, ilçe belediyeleri basta olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluslarinin katilimiyla müsilaj temizleme, denetim, özellikle sehir ve sanayi tesisleri atik su aritma tesisleri konularinda kapsamli olarak çalismalar sürdürülmeye devam ediyor. Yapilan çalismalar sadece Marmara Denizine yönelik olarak degil Balikesir’in tamamini kapsayacak sekilde gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA