Meksika'da Katliam Açiklamasi 14 Ölü, 3 Yarali

Meksika’nin Tamaulipas eyaletinde silahli bir grup tarafindan farkli noktalarda gerçeklestirilen silahli saldirilarda 14 kisi hayatini kaybetti, 3 kisi yaralandi.

Meksika'da Katliam Açiklamasi 14 Ölü, 3 Yarali
Meksika’nin Tamaulipas eyaletine bagli Rio Bravo’dan ABD’nin Teksas eyaleti sinirinda yer alan Reynosa sehrine gelen silahli grup, dün birden fazla noktada düzenledigi silahli saldirilarda sivilleri katletti. Saldirilarda 14 sivil hayatini kaybederken, 3 sivil de yaralandi. Silahli grubun, ilk olarak Bienestar Mahallesi’nde 3 kisilik bir aileyi öldürerek kamyonetlerine el koydugu aktarilirken, saldirganlarin daha sonra 20 metre ilerideki bir dükkani kursun yagmuruna tuttugu ve dükkan sahibi ile bir müsteriyi öldürdügü belirtildi.

Insaattaki isçileri katlettiler

Saldirganlarin, dükkana düzenledikleri saldirinin ardindan bir sokak ileride ise aracinda seyahat eden 70 yasindaki bir adami öldürdügü ifade edildi. Yasli adami katleden saldirganlarin, daha sonra Almaguer Mahallesi’ne yöneldigi ve burada insaatta çalisan 3 isçi de dahil olmak üzere toplam 6 kisiyi öldürdügü belirtildi.

Saldirganlar, 2 kadini rehin aldi

Almaguer Mahallesi’ndeki saldirinin ardindan 2 kadini rehin alan saldirganlarin, Rio Bravo’ya dogru kaçmaya basladiklari sirada güvenlik güçleri tarafindan yerlerinin tespit edildigi aktarildi. Otoyolda seyir halindeyken güvenlik güçleri ile çatisan saldirganlardan 1’si vurularak etkisiz hale getirilirken, grubun geri kalani ise kaçmayi basardi.

Kaçan saldirganlar için operasyon baslatildi

Rehin alinan 2 kadinin kurtarildigini belirten yetkililer, ordu, Ulusal Muhafiz, ve eyalet polisi tarafindan kaçan saldirganlari bulmak için operasyon baslatildigini aktardi. Reynosa sehrinde ise güvenlik güçlerinin devriyeleri siklastirdigi ögrenildi.
Kaynak: İHA