Kütahya Ve Ilçelerinde Sel Felaketi

Kütahya merkez, Çavdarhisar, Aslanapa, Simav, Emet ve Hisarcik ilçe merkezleri ile bazi köylerde yasanan sel felaketinden sonra AK Parti Il Baskani Sebahattin Ceyhun ve Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Özçalik açiklamalarda bulundu.

Kütahya Ve Ilçelerinde Sel Felaketi
AK Parti Il Baskani Sebahattin Ceyhun, konuyla ilgili yaptigi açiklamada,” Bugün ögleden sonra baslayip gittikçe siddetlenen dolu ve yagmurun ardindan Kütahya Merkezde, Çavdarhisar, Aslanapa, Simav, Emet ve Hisarcik ilçe merkezlerimiz ve bazi köylerimizde meydana gelen sel felaketinden etkilenen tüm hemserilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yagislarin etkisini göstermeye basladigi andan itibaren Kütahya Valiligimiz, Ilçe Belediye, Karayollari, Il Özel Idare, AFAD, Jandarma ve Emniyet Müdürlügü ekiplerimiz hasarin giderilmesi için çalismalara hizla baslamistir. Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz de yarin sabah tarim arazilerimizin durumunu tespit için saha taramasina ve hasar tespit çalismalarina baslayacaktir. Devletimiz tüm imkanlariyla vatandasimizin yaninda, insallah el birligiyle bu sikintinin da üstesinden gelecegiz. Rabbim beterinden korusun, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza eylesin” dedi.



“Sabahtan itibaren saha taramalarina baslayacagiz”

Yarin sabahtan saha taramalarina baslayacaklarini söyleyen Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Özçalik, ”Bugün aksama dogru gelen dolu ve sel afeti haberi üzerine, Il Genel Meclisi Üyemiz Muammer Özcura ve Ziraat Odasi Baskanimiz Ömer Demirtas ile birlikte Merkez Findik, Sabuncupinar, Sögüt, Dogulusah, Bayramsah, Uluköy, Sökmen köylerimizi ve arazilerini dolastik. Maalesef köy merkezlerinde ve kismen de tarim arazilerinde hasarlar olusmus. Bu arada Hisarcik Hasanlar, Simav, Çavdarhisar ve Aslanapa ilçelerimizden gelen sel haberlerini de takip ediyoruz. Sabahtan saha taramalarina baslayacagiz insallah. Tüm hemserilerimize büyük geçmis olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA