Kayseri'de Hedef 870 Bin Asi

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, “870 bin olan hedef kitlemizin yarisindan fazlasini asiladik” dedi.

Kayseri'de Hedef 870 Bin Asi
Cumhuriyet Meydani’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Vali Sehmus Günaydin, asilamada hedeflenen kitlenin yarisindan fazlasinin asilandigini söyleyerek, "Uzun süredir dünyada oldugu gibi ülkemizin her kösesinde oldugu gibi korona virüs ile mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadele sirasinda hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hala tedavisi devam edenlere acil sifalar diliyorum. Zorlu bir süreç ama son zamanlarda özellik asilama oranlarimizin yukari dogru çikmasi ile birlikte bu mücadelede önemli bir noktaya geldik. Bundan sonra da yine ayni kararlilik ile mücadelemize devam edersek, tedbirlere uyarsak, asi siramiz gelmis ise asimizi yaptirirsak, insallah uzmanlarin da ifade ettigi gibi sonbaharda çok daha güzel bir tablo ile karsi karsiya olacagiz. Kayserimizde de mücadelemiz yogun bir sekilde devam ediyor. Basta saglik çalisanlarimiz olmak üzere bütün çalisanlarimiza emniyet teskilatimiza, jandarma teskilatimiza, belediyemize ve diger kamu kurum ve kuruluslarindan destek verenlere tesekkür ediyorum. Kayseri olarak bu mücadelede vatandaslarimizin da büyük özverileri iel kurallara uyarak bizlere destek vermeleri ile su anda önemli bir noktaya geldik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Su anda asilamada biraz daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Özellikle yaklasik 870 bin olan hedef kitlemizin yarisindan fazlasini asiladik. Bu asilamayi biraz daha hizlandirmamiz gerekiyor. Bunun için saglik ekiplerimiz 24 saat görev yapiyor. Mobil ekiplerimiz görev yapiyor. Ilk asilarini olanlarin sayisi 450 bine yaklasti. 2. dozu olanlarda yine 250 bin civarinda bizim bu noktayi daha ileriye tasimamiz için vatandaslarimiza büyük görevler düsüyor. Dün açiklanan karar ile birlikte 30 yas üzerini de asilamaya basladik” dedi.



“Hasta sayisinda ciddi düsüsler görüyoruz”

Hastane verilerine bakildigi zaman yatan hasta sayisinda ve polikliniklere müracaat konusunda ciddi düsüsler oldugunu vurgulayan Günaydin, “Kayserimizde genç nüfus oldukça yüksek. Bu genç nüfusumuzun da asi sirasi geldiginde hizli bir sekilde asilarini olmalarini bekliyoruz. Çünkü biz yakin zamanda toplumsal bagisiklik oranimizi daha da yukarilara tasimamiz gerekiyor. Hastane verilerine baktigimiz zaman yatan hastamizda ve polikliniklere müracaat eden hasta sayilarimizda ciddi düsüsler görüyoruz. Bunun bizi rehavete kaptirmamasi gerekiyor. Çünkü daha yapacagimiz çok sey var. Vatandaslarimizda istedigimiz, havalar düzeldi kisitlamalarin kaldirilmasi ile birlikte mutlaka ziyaretlesmeler artacak. Fakat vatandaslarimizdan özellikle istegimiz lütfen kapali ortamlarda fazla kalmayalim. Bir araya geldigimizde de mutlaka sosyal mesafemizi koruyalim. Maske ve hijyene dikkat edelim. Bunlara harfiyen uydugumuz zaman biz insallah çok yakin zamanda maskelerden de kurtulmayi umut ediyoruz. Ancak bunun içinde daha yapacaklarimiz var. Gayretimizin üst seviyeye çikmasi lazim. Vatandaslarimiz kararli bir sekilde maskelerini takiyorlar. Kayseri olarak maske konusunda basariliyiz. Ancak bir araya gelme konusunda biraz eksikligimiz oldu. O eksikligi de tamamlayarak bu mücadeleyi devam ettirelim” ifadelerini kullandi.

"Günlük asilamada 10 katindan fazla artis oldu”

Günlük asilama sayisinda binden 20 bine çikildigini ifade eden Vali Sehmus Günaydin sözlerine su sekilde devam etti:

"Daha önceden rakamlara baktigimizda da önemli sonuçlar elde ettik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Özelikle asi sirasi gelen vatandaslarimizin asi olmalarini istiyoruz. Gece gündüz demeden 24 saat bu hizmeti veriyoruz. Günde 20 binin üzerine çiktigimiz zamanlar oldu. Daha önceleri bin civarinda asi yapiyorduk. Su anda 20 bine ulasmasi yani 10 katindan fazla artis göstermesi büyük bir basari. Bunu devam ettirelim. Bunu sürdürelim. Insallah bu pandemi mücadelemizde sona yaklasiyoruz diye düsünüyorum. Tabi ki bu söylediklerimiz rehavete sebebiyet vermesin. Çünkü tekrar kisitlamalar ile karsilasmama adina bu kararliligimizi devam ettirmemiz lazim. Hastanelerimize gelen hasta sayimiz su anda 100-150 civarinda yalniz bu sadece müracaat edenlerin sayisi bunlarin hepsi hasta degil. Kiminde belirtiler var ama korona virüs olmamis. Bu rakam oldukça sürdürülebilir bir rakam Bunu sürdürebilecek gücümüz ve potansiyelimiz saglik teskilati olarak var. Doktorlarimiz bu süreci rahatlikla sürdürüyorlar. Ancak bizim amacimiz bir an önce hiç kimsenin artik pandemi servisine müracaat etmeyecek noktasina gelmemiz. Amacimiz ve hedefimiz budur. Biz bu mücadeleyi de el birligi ile nihayete erdirecegiz. Bunu hissediyoruz.”
Kaynak: İHA