Içisleri Bakani Soylu, Polis Akademisi Malatya POMEM 26. Dönem Mezuniyet Töreni'nde Konustu Açiklamasi (2)

'Biz sadece bir PKK terör örgütünü çökertmiyoruz. Kurtulus mücadelemizden beri bizden intikam almaya çalisanlara, 'Bizle oynamayin, kafaniza çökeriz, bu milletle oyun oynamayin' diye büyük bir iddiayi ortaya koyuyoruz. Yenilmeyecegiz, basaracagiz, kazanacagiz.' 'Bu yil terör örgütüne toplam Türkiye'den 15 kisi katildi. 5 de yurt disindan Almanya, Fransa, Yunanistan toplam 20 kisi'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bu yil terör örgütü PKK'ya Türkiye'den 15, yurt disindan da 5 kisinin katildigini belirterek, "Biz sadece bir PKK terör örgütünü çökertmiyoruz. Kurtulus mücadelemizden beri bizden intikam almaya çalisanlara, 'Bizle oynamayin, kafaniza çökeriz, bu milletle oyun oynamayin' diye büyük bir iddiayi ortaya koyuyoruz. Yenilmeyecegiz, basaracagiz, kazanacagiz." dedi.

Polis Akademisi Malatya POMEM 26. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konusan Soylu, emniyet teskilatinin 15 Temmuz 2016'da, 22 bine yakin amirinin oldugunu, bu tarihten sonra amir sayisinin 6 bin 800'e düstügünü, hiç giklarinin çikmadigini, isleri sektirmediklerini, hem FETÖ'yü tasfiye etmeye çalistiklarini, hem FETÖ'yle mücadele ettiklerini hem de 358 suç örgütünü çökerttiklerini anlatti.

Soylu, Cumhuriyet tarihinin en büyük miktardaki uyusturucularini yakaladiklarini, helikopterlerle, drone yardimiyla hava destekli trafik denetimi yaptiklarini, milletin huzuru, güvenligi için çalistiklarini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de emniyet teskilatinin Vefa Sosyal Destek Gruplariyla çalismalar yürüttügünü dile getirdi.

Bunun gibi daha pek çok adimin arkasinda hem Türkiye'nin hem de emniyet teskilatinin 15 Temmuz'dan sonra ortaya koydugu yenilenmenin bulunduguna isaret eden Soylu, terörle mücadelede Dogu ve Güneydogu'da günlük yasami degistirdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Kizdilar, sinirlendiler, üzerimize geldiler. Neden? Çünkü Dogu ve Güneydogu'da gençleri daga çikaramadilar. Bu yil terör örgütüne toplam Türkiye'den 15 kisi katildi. 5 de yurt disindan Almanya, Fransa, Yunanistan toplam 20 kisi. Dertleri bu. 'Belediyeleri nasil istismar edemiyoruz' dertleri bu. 'Nasil Türkiye'nin içerisinden terör örgütüne eleman devsiremiyoruz, o çocuklar niye yönetmen, mühendis, doktor, pilot, hemsire, eczaci, polis, asker olmak istiyorlar' diye çildiriyorlar. 40 yildir yürüttükleri projeyi çökerttik. Simdi ne kadar terör yuvasi varsa Türk Silahli Kuvvetleri ile üzerine çöküyoruz. Nasil içeride bütün barinaklarini, siginaklarini tarumar ediyorsak ayni sekilde ediyoruz. Biz sadece bir PKK terör örgütünü çökertmiyoruz. Kurtulus mücadelemizden beri bizden intikam almaya çalisanlara, 'bizle oynamayin, kafaniza çökeriz, bu milletle oyun oynamayin' diye büyük bir iddiayi ortaya koyuyoruz. Yenilmeyecegiz, basaracagiz, kazanacagiz."

Bir büyük yenilenmeyi de Emniyet Genel Müdürlügü bünyesinde gerçeklestirdiklerini, polis akademilerinin, POMEM'lerin gece gündüz büyük bir gayret ortaya koydugunu, FETÖ ihanetinin tüm yaralarini fazlasiyla sardiklarini dile getiren Soylu, su anda emniyet hizmet sinifinda 318 bin personelin görev yaptigini, 114 bin 198'inin ise 15 Temmuz sonrasinda bu kurumlardan mezun olarak teskilata girdigini söyledi.

- Yeni mezunlara seslendi

POMEM'den mezun olan genç polislere de seslenen Bakan Soylu, söyle devam etti:

"Masum, darda olanlar, 'beni kurtarin' diyenler, size gelecek. Imdat diyenin imdadina kosmaya hazir misiniz? Milletin huzuruna, malina, canina, namusuna el uzatani, el uzattigina degil dogduguna pisman etmeye hazir misiniz? Adalet için, bir can kurtarmak için, gençlerin uyusturucuya bulasmamasi için, yollarin güvenligi için, gecenin bir yarisinda bir kadinin huzurla evine gidebilmesi için, kaçakçinin, hirsizin, ugursuzun bu ülkede nefes almamasi için bir ömür çalismaya, gerekirse kendi caninizdan geçmeye, tüm benliginizle Türk polisi olmaya hazir misiniz?

Yeni bir mesakkatli bir yola çikiyorsunuz. Yeminden sonra artik sizler eski siz degilsiniz ve olmayacaksiniz. Artik yeni sorumluluklariniz var. Sizler artik kanun insanisiniz. Iki tane rehberiniz olsun; hukuk ve vicdan. Baskasinin ipine sarilmayin. Kanuna uymayan, vicdaninizin size 'yapma' dedigi, anne babanizin size menettigi, ögretmedigi, iyi insanlarin yapmayacagi hiçbir isin içinde olmayin. Cesur olun, ahlakli olun, iyi insanlar olun. Bu millete hizmet etmenin asil, seref ve ayni zamanda büyük bir onur oldugunu hiçbir zaman zihninizden çikarmayin. Rehavet ve rutin, meslegin en büyük düsmani. Rehavete kapilmayin, rutinin esiri olmayin. 12'den vurmak sizin maharetiniz degil, sizin zorunlulugunuzdur. Sporu en iyi yapmak isinizin geregi degil sizin bu saatten sonraki yasantinizin en önemli zorunlulugudur. En büyük tavsiyem sudur; hem jandarma hem sahil güvenlik hem polis egitim töreninde söylerim, evden Ayetel Kürsi'siz çikmayin, koruyun kendinizi, Allah'a teslim olun."

- Diger konusmalar

Polis Akademisi Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çolak ise Kovid-19'a ragmen zorlu egitim sürecinde millete hizmet etme sevdasiyla, azim ve sabirla yilmadan egitimlerini basariyla tamamlayan 224'ü Malatya POMEM'de olmak üzere 6 bin 760 polis memurunu, teskilat saflarina katmanin mutlulugunu yasadiklarini vurguladi.

Çolak, 17-25 Aralik'tan sonra adeta FETÖ'nün isgaline ugramis ve karargahi haline getirilen Polis Akademisini FETÖ unsurlarindan hizla temizleyerek yeniden yapilandirdiklarini animsatarak, "Bu süreçte FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri basta olmak üzere suç ve suçluyla daha aktif mücadele edebilen, devletine ve milletine sadik, vatan ugruna gözünü kirpmadan sehadete kosan, Anadolu irfaniyla yogrulmus polis memurlari ve amirleri yetistirmek için hizla ise koyulduk. 2015'ten günümüze, bugün teskilat saflarina kattigimiz arkadaslarimiz da dahil olmak üzere 102 bin 377 polis memuru mezun etmis bulunmaktayiz. Bu rakam mevcut memurlarin yaklasik yüzde 40'ina tekabül etmektedir." diye konustu.

Malatya Valisi Aydin Barus ise bugün Malatya Polis Meslek Egitim Merkezinden mezun olan 224 genci Türk Polis Teskilatina kazandirmanin mutlulugunu ve gururunu yasadiklarini ifade etti.

Mezun olan gençleri tebrik eden Barus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Emniyet teskilatimiz, aziz milletimizin asil degerlerinin kendisine ilham ettigi inanç ve irade gücüyle tarihi boyunca özgürlüklerimizin ve güvenligimizin teminati oldugu gibi bugün de huzurumuza ve kardesligimize yönelen her türlü tehdide karsi gögsünü siper ederek büyük bir azimle, kahramanca mücadele etmektedir. Binlerce mensubunu bu mücadelede sehit ve gazi veren Türk polisi, bizi büyük bir millet kilan mukaddes degerlerimiz için gerektiginde canini ve kanini feda etmekten kaçinmamis, demokrasimiz tehlike altinda kaldiginda milli iradenin yilmaz savunucusu olmustur."

Törende dönem birincisi Tolga Özdemir de konusma yaparak, yas kütügüne plaket çakti.

Konusmalarin ve yemin töreninin ardindan geçit töreni yapildi. Bakan Soylu ve protokol üyeleri, mezun polislerle hatira fotografi çektirdi.

Daha sonra mezun polisler kep atti.

(Bitti)
Kaynak: AA