Filpa'ya Ihracat Ödülü

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ATHIB), 2020 yilinda en fazla ihracat yapan firmalari ödüllendirdi. Covid 19 pandemisinin damga vurdugu 2020 yilinda ATHIB’in 745 milyon dolarlik ihracat performansinda en fazla ihracat yapan firma siralamasinda ikinci olarak yer alan Abdiogullari Plastik A.S. bünyesindeki Filpa A.S.’nin plaketi Yönetim Kurulu Baskani Salih Sütcü’ye verildi.

Filpa'ya Ihracat Ödülü
Salih Sütcü’ye plaketini veren ATHIB Yönetim Kurulu Baskani Fatih Dogan, tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi. Ayni zamanda Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ATHIB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Salih Sütcü, “Temelleri 1963 yilinda merhum babamiz Abdi Sütcü tarafindan atilan Abdiogullari A.S. olarak ülke ekonomisine deger katmanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Basariyi bir varis noktasi degil yolculuk olarak gördüklerini vurgulayan Salih Sütcü, hedeflerinin bundan sonraki yillarda daha üst basamaklarda yer alip, bölge ve ülke ekonomisine katki sunmaya devam etmek oldugunu ifade etti.

Abdiogullari A.S Yönetim Kurulu Üyesi ve FILPA A.S. Yönetim Kurulu Baskani Salih Sütcü, yarim asri asan tecrübe ve bilgi birikimini, gelecege dönük adimlarla büyüyerek devam ettiren ve günümüzde 4 kardes tarafindan yönetilen Abdiogullari’nin, her geçen gün gücüne güç katmasinin, babalarindan aldiklari ticaret kültürünün ve ekip ruhunun sonucu oldugunu belirtti.

Plastik dokumadan, tarimsal ve endüstriyel ambalajlamaya, teknik tarimdan teknik tekstile kadar uzanan genis bir yelpazede uluslararasi alanda kabul görmüs çesitli yönetim sistemleri ile üretim yaparak birden fazla sektöre hitap eden Türkiye’nin en büyük dokunmus ve örülmüs plastik ambalaj üreticilerinden Abdiogullari A.S, bu yil Istanbul Sanayi Odasi’nca (ISO) açiklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2020 listesinde 52 basamak birden yükselerek 297’nci siraya yerlesti.

Ar-Ge yapmanin, yeni ürünler üretmenin ve bir yandan da istihdama katki saglamanin önem verdikleri konular arasinda yer aldigini belirten Salih Sütcü, çevreci yaklasimi esas alarak sürdürülebilir çevre anlayisi ile de üretimlerini yönlendirmeyi planladiklarini belirtti.

Bu kapsamda yenilenebilir kaynaklar için çalisma yapan Abdiogullari son 5 yilda ulastigi 15 MW üzeri enerji gücü ile kendi Günes Enerji Santrallerini kurmus olup her geçen yilda GES gücünü arttirmayi hedeflemektedir.

Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8 tesiste 1600 kisiye istihdam saglayan Abdiogullari, 2020 yilinda abcoFARM markasi ile Çukurova’da 1000 dönüm alandaki narenciye bahçesi yatiriminin ardindan 870 dönümlük zeytin bahçesi ve Konya’da yer alan 1050 dönüm elma bahçesi projesiyle de toplamda 2920 dönüm alan ile tarim sektörüne giris yapti.
Kaynak: İHA